MTI Vállalkozás

Idén 2 milliárd forint bírságot szabott ki a Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal idén közel 110 ügyet zárt le, és körülbelül ugyanennyi eljárást indított. Változatlanul a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ügyek teszik ki a lezárt és indított ügyek többségét, mintegy 55-60 százalékát - mondta Juhász Miklós, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke az MTI-nek adott évértékelő interjúban.

MTI Autó

Nincs akadálya az Opel-Peugeot-kapcsolatnak

Engedélyezte az Opel és a Peugeot együttműködését a német versenyhivatal, a pénteki döntés értelmében az autógyártók közösen intézhetik a beszerzéseket és közös alapra fejleszthetnek modelleket.

hvg.hu Vállalkozás

Gigabírság az üdülési jog csalfa értékesítéséért

Negyvenmilliós bírságot akasztott a versenyhivatal a Markgold Ingatlanforgalmazási Kft. nyakába, mert átverte a fogyasztókat, amikor 2009-ben és 2010-ben az üdülési jogok értékesítésekor valótlan információkat közölt a fogyasztókkal.

MTI Autó

Az unió rábólintott a Rába-felvásárlásra

Jóváhagyta az Európai Bizottság versenyhatósága a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek felvásárlását. Eredetileg csak április 18-ra várták az engedélyező határozatot.

hvg.hu Vállalkozás

Fogyasztói csoportok szervezőire csapott le a Versenyhivatal

A GVH a kiszabható legmagasabb – összesen közel 60 millió forint – bírsággal sújtott több, fogyasztói csoportok szervezésével foglalkozó vállalkozást. A fogyasztói csoportok szervezésével foglalkozó InterCash Consulting Kft., a Group Saving Kft. valamint a vele szerződésben álló vállalkozások tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal.

MTI Gazdaság

Büntetés a Molnak: ki kell fizetni a szlovákiai bírságot

A szlovák versenyhivatal csütörtökön megerősítette, hogy a legnagyobb szlovák olajfinomító, a Mol csoport tulajdonában levő Slovnaft köteles megfizetni a tavaly decemberben rá kirótt 9 millió eurós bírságot. A Slovnaft továbbra is törvénytelennek tartja a döntést.

MTI Gazdaság

Megújul a GVH ügyfélszolgálata

Megújul március 1-jétől a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ügyfélszolgálati tevékenysége; ennek elsődleges célja, hogy a lehető leghatékonyabban kezeljék a fogyasztói jelzéseket - közölte a versenyhivatal kedden.

MTI Itthon

Könnyebb lesz a versenyhivatal vezetőinek elmozdítása

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökének felmentését a miniszterelnök kezdeményezheti a köztársasági elnöknél - így módosult a versenytörvény. Az Országgyűlés 260 igen szavazattal, 92 nem ellenében, 11 tartózkodással döntött. Nemmel szavaztak a szocialista és a jobbikos képviselők. Az LMP képviselői - két nemmel szavazó politikus kivételével - tartózkodtak.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk