Dercsényi Dávid Itthon

Tragédiára várva – vesebetegnek lenni Magyarországon

"Kétnaponta négy óra hosszan megkínozza a szervezetedet a dialízis. Ha elcsábulsz egy gyümölcsre, a tested tele lesz vízzel, talán az életedet kockáztatod" - csak egy villanásnyi egy vesebeteg életéből. Az állam pedig nem szűr, 10 éve nem ad több pénzt dialízisre, és az érintettek önfenntartását is alig támogatja.

MTI Itthon

Újabb részleteket árultak el a bravúros budapesti szervátültetésről

Jól van, otthon gyógyul az a középkorú férfi, aki egyszerre kapott új vesét és tüdőt, még júniusban. Itthon volt ez volt az első ilyen beavatkozás. A betegnek még szoros orvosi gondozásra van szüksége, szoknia kell az új életet. A kettős szervátültetésről kedden közöltek részleteket.

MTI Világ

Hatezer eurót ajánlottak a veséjéért

Egy marokkói illegális bevándorlónak 6000 eurót, vagyis átszámítva körülbelül 1,8 millió forintot kínált az egyik veséjéért egy Spanyolországban régóta körözött bűnbanda – közölte hétfőn a spanyol rendőrség Madridban, miután letartóztatták a csoport öt tagját.

MTI Plázs

Minivesét növesztettek őssejtből egy ausztrál laborban

Kezdetleges, egy öthetes embrióéhoz hasonló vesét növesztettek őssejtből ausztrál tudósok. Azt remélik, hogy a segítségével tesztelhetik az új gyógyszerek biztonságát és a vesebetegek gyógyítására is jobb kezeléseket dolgozhatnak ki.

MTI Shake

Odaadta veséjét, hogy visszakapja a szerelmét

Veséjével hódította vissza hajdani szerelmét 20 évvel a szakítás után egy brit férfi: a nőnek adta donorként. Az életmentő ajándék eredményeként a pár ismét együtt él.

hvg.hu Itthon

Vádat emeltek két verekedő siófoki rendőr ellen

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség két siófoki rendőr ellen. A két rendőr annyira megvert egy férfit, hogy ki kellett venni a veséjét.

MTI Plázs

Vese-flashmobot tartanak a Mammutban

Csütörtökön lesz a vese világnapja. A szervezők flashmobbal és plakátkiállítással hívják fel figyelmet a vese központi szerepére egy budapesti rendezvényen.

MTI Világ

Nincs pénz dialízisre, veseátültetésre tanítják a gázai sebészeket

Szervátültetést tanulnak gázai orvosok, miközben alapvető gyógyszerek és orvosi berendezések hiányoznak a Gázai övezetben és Ciszjordániában - írta vasárnapi számában a Háárec című izraeli napilap. A Gázai övezet kórházaiban főként veseátültetésre kezdték kiképezni a sebészeket, mert dializáló készülékekből és azok pótalkatrészeiből súlyos hiány alakult ki, amit vesetranszplantációkkal próbálnak legalább részben megoldani.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával