hvg.hu Tech

Ezrek életét óvhatják meg egy új rákteszttel

A szakemberek számításai szerint néhány éven belül elérhető lesz az a vizeletteszt, amellyel korai stádiumban kimutatható már a hasnyálmirigy-daganat – írják a Sky News oldalán.

hvg.hu Plázs

Kiöntöttek a WC-k, elárasztott a pisi egy repülőt

Húgyszagban kellett 6 órát eltöltenie az utasoknak egy Delhi–London járaton, ahol a mosdóból kifolyt a szennylé és elárasztotta az utasteret. A társaság szerint csak a mosdókagylók csordultak túl.

MTI Világ

Vizelettől bűzlő macskatanyát bontottak le New Yorkban

Több mint 150 macskát találtak egy New York állambeli házban a hatóságok. Az állatok kimenekítéséhez falat is kellett bontaniuk, mert sok macska a falakban rejtőzött el. A rendőrség szerint annyi helyen kellett kibontani a falakat, hogy az építési hatóság lebontásra ítélte a házat.

hvg.hu Gazdaság

Pisiljen a zuhanyba, mentse meg a Földet

Egy brit egyetem diákjai arra ösztökélik társaikat, hogy takarítsanak meg vizet úgy, hogy a nap első vizelését ne a WC-n tegyék meg, hanem a zuhanyban. Így ugyanis évente több mint 720 millió liter vizet takaríthatnának meg.

HVG Plázs

Mi van a vizeletben?

„Nem is gondolnánk, mennyiféle vegyületet húzunk le a vécénken nap mint nap” – hangsúlyozza David Wishart, a kanadai Albertai Egyetem biológus- és számítástechnika-professzora, aki húszfős kutatócsoportja élén hét éven át vizsgálta az emberi vizelet kémiai összetételét.

hvg.hu Itthon

Két csík: egy előre bejelentett nyilvános vizelés krónikája

Az igazán várt látványosság elmaradt Szombathelyen: Lazáry Viktor, a kokainfogyasztással vádolt fideszes alpolgármester nem a kamerák kereszttüzében vizelt bele a papírpohárba, hogy mintát adjon a városi kórház főorvosának. Esemény így is volt, sőt az alpolgármester egy hónapon át hetente vizel majd, bár ez nem mérvadó, az meg már a helyszínen kiderült, más vizsgálatra pedig nem hajlandó.

MTI Világ

Veszélyesen sok a szarvaspisi az amerikai fenyvesekben

A gyarapodó szarvasállomány mind inkább veszélyezteti a fenyőerdőket az Egyesült Államok északi területein, ugyanis az állatok vizeletéből túl sok nitrogén kerül a talajba egy új tanulmány szerint.

1 2

A címlapról ajánljuk