hvg.hu Vállalkozás

Startupos vállalkozóként bukott? Tíz tipp, hogy ez többé ne forduljon elő

Kovács Péter 36 éves, 1991-ben hagyta el Magyarországot és szüleivel Kanadában telepedtek le. Montrealban szerzett közgazdász diplomát. Már 13 éves korában elkezdett vállalkozni, első startupját egyetemistaként alapította, 2009 óta a Szilícium-völgyben építi használtautó-kereskedők értékesítési tevékenységét támogató cégét. Több mint 5 ezer ügyfele van, 25 főt foglalkoztat, informatikai fejlesztőinek egy részét külföldről. A hvg.hu-nak 10 pontban foglalta össze, hogy tapasztalatai szerint mi kell a sikerhez.

Nagy Gergő Gazdaság

Olyan könnyen kereshet pénzt, ahogy nem is gondolta volna

Ki ne örülne egy kis pluszpénznek, főleg úgy, hogy nem kell megszakadni? A közösségi vállalkozások, különböző alkalmazások olyan lehetőségeket nyitottak meg az átlagemberek előtt is, melyekről korábban álmodni sem lehetett. Pénzt lehet keresni azzal, ha csak zenét hallgatunk vagy kérdőívet töltünk ki. Hosszabb távon viszont korántsem biztos, hogy a dolgozók jól járnak.

hvg.hu Gazdaság

Leállt a Diákhitel weboldala

Kedden délelőtt egyik olvasónk jelezte, hogy nem töltődik be a Diákhitel weboldala. Az oldal 11 óra után is elérhetetlen volt, a Diákhitel Központ Zrt. tájékoztatása szerint szerverproblémákkal küzdöttek, egyelőre nem tudják megmondani, mikor áll helyre a működés. A telefonos és személyes ügyfélszolgálat azonban működik.

hvg.hu Ingatlan

Ezért nem bízhat a hotelek weboldalaiban

Egy hoteleket felülvizsgáló cég alkalmazottai Barbadostól Bostonig rengeteg szállóba mentek el, és azt találták, hogy a valóság sokszor köszönő viszonyban sincs azzal, amit a hotelek a weblapjaikon mutatnak.

hvg.hu Én és a Cégem

Van olyan jó a weboldala, hogy versenyen indítaná?

Harmadik alkalommal mérkőzhetnek meg a kkv-k a legjobb céges weboldal címéért. Megmutatjuk milyen szempontokra érdemes figyelni a weboldal tervezésénél. Ha úgy érzi, az ön cégének honlapja megfelel ezeknek a kritériumoknak november 9-ig még nevezhet.

MTI Vállalkozás

Ebben nagyon le vannak maradva a magyar cégek

A magyar ipari cégek még mindig elsősorban abból indulnak ki, hogy vevőik nem használják az internetet, ami már rég nem igaz - állapította meg a Tablazat.hu online beszerzői portál. A hazai cégek közötti online kereskedelem öt évvel van lemaradva a nyugati országokhoz képest.

hvg.hu Tech

Allah nevében hackelték meg a Tilos Rádió weboldalát

Valószínűleg tunéziaiak azok a hackerek, akik megtámadták a budapesti Tilos Rádió weboldalát. Az archívum és a hangfile-ok kivételével az egész site-ot letörölték, és üzenetet hagytak Allah nevében. Az üzemeltetők új oldalt fejlesztenek, de előtte megpróbálják megtalálni a biztonsági rést, amit a behatolók kihasználtak.

hvg.hu Tech

Hogyan (ne) csináljunk céges weboldalt?

A CIO.com webfejlesztők, weblap-tervezők és vásárlói élmény specialisták bevonásával végzett felmérése után csokorba szedte a leggyakoribb hibákat, amiket a weboldalak készítésekor el szoktak követni a vállalatok.

hvg.hu Tech

MTVA: ingyenes sablont nem lehet ellopni

Egy ingyenesen felhasználható tartalomkezelő szoftverhez tartozó sablon alapján készítették az MTVA honlapját. Ami ingyen felhasználható, azt nem lehet ellopni, így a Népszava valótlanságot állította szerdai cikkében – reagáltak csütörtök délután az MTVA-tól. Az alap közleményében ugyanakkor megköszönik a Web 1.0 blog és a Comment:com szerzőinek észrevételeit a honlapon felfedezett forráskód-hibákkal kapcsolatban.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk