hvg.hu Itthon

Orbán már jófiú a menekültügyben?

Úgy fest, több követője is akad a magyar miniszterelnöknek, már a szlovén kormányfő is felvetette a kerítés építés lehetőségét, az osztrák külügyminiszter pedig dicséri a magyar határvédelem hatékonyságát.

MTI Világ

Brüsszel szerint oké, hogy Orbánék kriminalizálták az illegális határátlépést

A legtöbb uniós tagállam valamilyen módon szabályozza, feltételekhez köti a legális határátlépést - így például érvényes okmányok felmutatását követeli meg -, és ezzel párhuzamosan bűncselekménynek nyilvánítja az illegális határátlépést. Hogy Magyarország is így tesz, annak a jogszerűségét az Európai Bizottság nem vitatja - mondta a testület szóvivője.

Szlavkovits Rita Itthon

Sokkolókkal is vadásznak maffiózók a menekültekre

„Elkábították, majd kifosztották” – adja tovább egy szegedi taxis a szír utasának történetét. A vasútállomáson az önkéntesek is találkoztak sokkoló okozta sérülésekkel, de hivatalosan két bejelentés érkezett eddig, hogy menekülteket raboltak ki. A szegedi ártéri erdőkben meghúzódó migránsokra egyre többen „vadásznak”: a polgárőrök már azt fontolgatják, hogy szórólapokon figyelmeztetik a menekülteket, inkább a rendőrségnek adják meg magukat, mintsem papírok nélkül kiszolgáltassák magukat a zöldhatár bűnözőinek.

MTI Bűnügy

Embercsempészek buktak le Ásotthalomnál

Egy lett állampolgár, egy nagykátai férfi és 18 éves lánya próbált Nyugat-Európába juttatni Csongrád megye déli részéről a zöldhatáron keresztül érkező illegális migránsokat.

delmagyar.hu Itthon

Szabadka külvárosában éheznek a kitoloncolt menekültek

Szabadka mellett, a szeméttelep és a temető között vertek sátrat az utóbbi időben azok az illegális menekültek, akiket kitoloncoltak Magyarországról. Legalább 200-an vannak, embertelen körülmények között élnek, hazajutni nem tudnak, mert nincs pénzük.

Bálint Csaba Itthon

Egy éjszaka a zöldhatáron - videó

Minden éjjel hőkamerák pásztázzák a határt. A határrendészek egész éjjel figyelnek, várnak, s amint mozgást észlelnek a bozótban, indul az elfogás. Az elmúlt évben több mint 2000 határsértőt kapcsoltak le azon a 61 kilométeres szakaszon, amelyen Csongrád megye és Szerbia határos. Afgánok, albánok jönnek legtöbbször, de Afrikából és a Közel-Keletről is sokan megpróbálnak az EU-ba jutni az éj leple alatt. Éjszakai műszakba indultunk a magyar határ őreivel.


A címlapról ajánljuk