hvg.hu Itthon

Tarlós tagadja a zsidózást

A főpolgármester szerint félremagyarázták a Hír TV-nek adott csütörtöki interjúját, amelyben azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai leginkább az Ószövetséget szokták forgatni. Tarlós István péntek este rövid közleményben reagált, amelyben „nevetségesnek és szánalmas próbálkozásnak” nevezte szavai félremagyarázását.

hvg.hu Itthon

Lezsidózta a DK-sokat Tarlós a Hír Tv-ben

A Demokratikus Koalíció (DK) tagjai leginkább az Ószövetséget szokták forgatni – mondta Tarlós István budapesti főpolgármester a Hír Tv-ben az ellenzéki párt hajléktalankérdéssel kapcsolatban kiadott közleményére reagálva.

Domány András Itthon

Amikor Kövér még kiakadt a "politikai ellenfelek ellenségnek bélyegzésén"

A demokratikus pepecselés iránti mély megvetés, a kizárólagos hatalomra törés, az állami erőszakszervezetek politikai megfontolásból történő alkalmazásának szándéka, a politikai ellenfelek ellenségnek bélyegzése, azok kizárása a nemzetből, akik az ország érdekeit másként látják szolgálandónak - ezekkel a szavakkal jellemezte Kövér László 1992-ben Csurka István Magyar Fórum-beli tanulmányát.

hvg.hu Itthon

Zsidózott a Jobbik a debreceni közgyűlésen

„Hazaáruló, Fidesz, Zsidesz” – ilyen feliratú molinót függesztettek ki a debreceni közgyűlés üléstermének karzatán csütörtökön. A dehir.hu szerint a Jobbik a földtörvény múlt heti elfogadása ellen tiltakozott így.

hvg.hu Itthon

Elhatárolódik a Magyar Népmesék a Jobbik zsidózásától

Tiltakoznak a Magyar Népmesék készítői az egyik jobbikos alapszervezet által is terjesztett antiszemita kép miatt, amely a hvg.hu jobbikos Facebook-oldalakról szóló összeállításában szerepelt. Mikulás Ferenc szerint a kép szerzői jogokat és a készítők jó hírnevét is sértheti.

Révész Sándor Vélemény

Révész Sándor: Csak azt szabad, amit nem

Bárki büntethető és bármi büntethetetlen, a törvény mindenkit fenyeget és senkit sem véd – ez a magyar csoda. A rasszizmus jogi kezelésének magyar csodája. Maga a tökéletes diszfunkcionalitás. Nincs benne egyetlen hasznosan és értelmesen működő elem. Külön-külön valamennyi rossz eleméről írtunk már sokat. Ideje, hogy összerakjuk a képet.

hvg.hu Világ

Kiáll a román református egyház a zsidózó lelkész mellett

A Romániai Református Egyház zsinata állásfoglalásban utasította vissza a Ferenczy Miklós volt kolozsvári esperest ért antiszemitizmus-vádakat – írja az Új Magyar Szó Online. Az esperes a Facebookon egy olyan YouTube-videót tett közzé, melynek címe "Izrael népe – felsőbbrendű zsidóság".

MTI Világ

"Orbán választási játékai" – külföldi lapok cikkezenek Magyarországról

A Rzeczpospolita című konzervatív lengyel napilap a magyarországi választási rendszer változásairól írt keddi számában, a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán feltűnt uszító, zsidózó matricákkal kapcsolatban közölt beszámolót honlapján kedden.

hvg.hu Itthon

"Zsidók! Az egyetem a miénk" – megszólalt az ELTE Szenátusa

Állást foglalt az ELTE Szenátusa az egyetem morális közösségéről – tudatta hétfőn közleményben az ELTE Rektori Titkársága. "Az ELTE polgáraiként a leghatározottabban visszautasítjuk azokat a provokációkat, amelyek megsértették kollégáink, hallgatóink személyiségét" – jelentette ki a szenátus. Katolikusok is tiltakoztak az egyetemen kiragasztott zsidózó matricák miatt.

sabater Nyüzsi

Az internet, a válságadó és a zsidók

Van olyan, hogy az embernek elromlik az internetje. Tudják, a router valami érdekes hiba folytán elveszti a beállításait, és persze ez mindig egy harmincoldalas leadandó munka határideje előtt fél nappal történik, a javítási idő 2 és 72 óra között van, nyilván a diszpécser nem tudja megmondani, hogy pontosan mennyi, izguljak, hogy az előbbi vagy az utóbbi, rendben. De most kivételesen a szerelés mellé extra szolgáltatás is járt.

Kovács Zoltán (Az ÉS főszerkesztője) Nyüzsi

Barátságos zsidózás

Pénteken az MLSZ beadta fellebbezését a nemzetközi szövetség által kiszabott büntetés ellen, amely szerint a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét. Eközben Csányi elnök a liberális véleménynyilvánítás szabadságára panaszkodik, pedig nem egyszerűen létezik idevágó törvényünk, de kellőképpen szigorú is, amennyiben kimondja, hogy ha valaki a figyelmeztetés ellenére folytatja a jogsértést, akkor azt a rendezvényről el kell távolítani.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk