MTI Itthon

Országjárásra indul a zsidólistát követelő jobbikos

Országjárásra indul Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, hogy előadásokat tartson "a Jobbikot és személyét ért támadásokról, a Jobbik külpolitikájáról, külön összpontosítva a Jobbik erős és igaz Izrael-kritikájára" - közölte az ellenzéki párt pénteken.

MTI Sport

Csányi: behajtják a FIFA-büntetést a zsidózó szurkolókon

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke jogosnak, de aránytalannak nevezte a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetését, amely szerint a magyar válogatott soron következő hazai, románok elleni világbajnoki selejtezőjét zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. Csányi a Magyar Labdarúgás Fórumán azt mondta, hogy a következő négy évben megrendezendő 32 világverseny közül legalább hatra kijut a magyar válogatott.

hvg.hu Sport

Jenei Imre: a zsidózó szurkolók hatalmas baklövést követtek el

Kerül, amibe kerül, meg kell akadályozni, hogy néhány tucat ember elrontsa tízezrek szórakozását - mondta Jenei Imre volt szövetségi kapitány a FIFA döntéséről, amelynek értelmében a tavaly augusztusi magyar-izraeli meccsen tapasztalt nézőtéri zsidózás miatt zárt kapuk mellett kell lejátszania a magyar válogatottnak a Magyarország-Románia vb-selejtező mérkőzést.

MTI Itthon

Az EMIH nem hagyja annyiban Gyöngyösi zsidózását

További lépéseket tesz az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), valamint a Tett és Védelem Alapítvány Gyöngyösi Márton felszólalása ügyében, miután az ügyészség elutasította a jobbikos országgyűlési képviselő elleni feljelentést - közölte az EMIH csütörtökön az MTI-vel.

hvg.hu Itthon

Gyöngyösi zsidózása is bekerült 2012 top 10 antiszemita kijelentése közé

Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő és pártja is felkerült az izraeli Simon Wiesenthal Központ tízes listájára, amely 2012 leginkább antiszemita vagy Izrael-ellenes gyalázkodásait gyűjtötte össze. Gyöngyösi az iráni elnökkel, valamint az egyiptomi radikális iszlamista Muszlim Testvériséggel került így egy listára.

MTI Világ

Külföldi politikusok írtak nyílt levelet Gyöngyösi zsidózása ellen

Nyílt levélben tiltakozik 150 külföldi politikus, köztük egy izraeli miniszter és az Európai Parlament (EP) két alelnöke, illetve a német törvényhozás alsóházának (Bundestag) alelnöke a jobbikos Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása ellen, amelyben - mint írják - a képviselő a kormány és a parlament zsidó származású tagjainak összeírását szorgalmazta.

MTI / hvg.hu Itthon

A Jobbik nem égetett zászlót, de az izraeli-magyarokra még kíváncsi

A Jobbik nem vett részt azon a Külügyminisztérium előtti anticionista tüntetésen, amelyen Lenhardt Balázs független, korábban jobbikos országgyűlési képviselő elégetett egy izraeli zászlót - közölte a párt, amely arra továbbra is kíváncsi, hogy a parlamenti képviselők közül kik a kettős állampolgárok.

MTI Világ

Az amerikai külügy megdicsérte a magyar kormányt

Brent Hartley, az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára elismerését fejezte ki azért, hogy a kormány reagált és elítélte Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő kijelentéseit - közölte az amerikai nagykövetség kedden.

MTI Világ

Gyöngyösi zsidózása téma volt az EP plenárisán

Nevének említése nélkül, elítélte Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő két héttel ezelőtti, zsidósággal kapcsolatos kijelentéseit két magyar európai parlamenti (EP-) képviselő is hétfőn este Strasbourgban, az EP plenáris ülésén elhangzott egyperces felszólalásában.

MTI Itthon

Nagy egyetértésben az MSZP és az LMP

Az MSZP és az LMP úgy módosítaná az országgyűlési törvényt és a házszabályt, hogy gyűlöletkeltő felszólalások esetén a levezető elnök rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül megvonhassa a szót a felszólaló képviselőtől, akit emellett akár az ülésnapról is kitilthat.

MTI Itthon

Bajnai megdicsérte Orbán Viktort

Akiket a Jobbik propagandája elbódít, azok saját nehézségeikre másban találják meg a hibát, ezt minden politikusnak fegyelmezetten tudomásul kell vennie - mondta Bajnai Gordon volt kormányfő oroszlányi sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy papírból kivágott libákkal és akasztófával várta mintegy kéttucatnyi Jobbik-tag és -szimpatizáns a lakossági fórumának helyet adó épület előtt.

MTI Itthon

Teljesen bojkottálja a Jobbikot az MSZP

Az MSZP semmilyen intézményes kapcsolatot nem tart fenn a Jobbikkal a jövőben, így nem vesznek részt a Jobbikkal közös országgyűlési kezdeményezésben - közölte Steiner Pál szocialista képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Átlátszó: Novák Elődnek kivételesen igaza van

Az állampolgárság mint jogintézmény a természetes személyeknek egy bizonyos államhoz fűződő, elsősorban jogi kapcsolatát testesíti meg: a jogszabályok által garantált jogok és előírt kötelezettségek teljességét jelenti az érintett számára. Az állampolgárság többnyire az adott nemzetiséghez való tartozást is jelenti egyben - olvasható az Átlátszó cikkében.

hvg.hu Itthon

Orbán: megvédjük zsidó honfitársainkat! - Percről percre a Parlamentből

Vona Gábor napirend előtti felszólalásában azt mondta, nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk a probléma. A Jobbik frakcióvezetője szerint Gyöngyösi Márton rosszul fogalmazott, de bocsánatot kért, az ügyet a Fidesz-MSZP nagykoalíció fújta fel. Fónagy János államtitkár erre úgy válaszolt, nem elég a bocsánatkérés. Orbán Viktor is közölte: megvédi zsidó honfitársainkat. A miniszterelnök bejelentette, nemzeti konzultáció lesz a hajléktalanokról, jövő évben pedig segíteni fognak a devizában eladósodott vállalkozásokon.

MTI Itthon

Pénzbírsággal sújthatják, aki sértőn beszél a parlamentben

Bővülhet a házelnök és az ülést vezető alelnökök jogköre: ha egy képviselő kirívóan sértő kifejezést használ, akkor rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül kizárhatnák az ülésnap hátralévő részéből, vagy akár utólag is pénzbírságot szabhatnak ki rá - az erről szóló fideszes javaslatot az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén támogatták a testület kormánypárti és MSZP-s tagjai.

MTI Világ

Krónika: a zsidózó Gyöngyösi a határon túliakat is megsértette

A Krónika erdélyi magyar napilap hétfői vezércikkében arról ír, hogy Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarokat is megsértette, amikor zsidók, majd az izraeli-magyar kettős állampolgárok listázását szorgalmazta.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk