szerző:
HVG

Szeptembertől új főszerkesztője lesz a HVG hetilapnak, hogy ki, arról a közeljövőben születik döntés.

Az új főszerkesztő megválasztására azért lesz szükség, mert Vass Péter, aki 2009 óta irányítja a lapot, szerdán bejelentette a szerkesztőségnek, hogy második mandátuma nyári lejártát követően nem pályázik újból a címre. Az idén fennállásának 35. évfordulóját ünneplő, hetente mintegy 240 ezer olvasóval rendelkező piacvezető hetilap történetében Vass Péter a negyedik főszerkesztő Vince Mátyás, Lipovecz Iván és Réti Pál után.

Az új vezető megválasztásának joga a szerkesztőséget illeti, kinevezése pedig a kiadó vezetőjenek a hatásköre. A szerkesztőség és a kiadó közös célja a lap további tartalmi és formai megújítása, izgalmasabbá tétele, és szerepének újragondolása a megváltozott hírfogyasztási szokások miatt.

További részletekről a HVG később ad tájékoztatást.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!