hvg.hu Élet+Stílus

A Pride szervezői cenzúrázták a "transzipart" kritizáló Kiss Noémi beszédét

A Budapest Pride Fesztivál szervezői előbb felkérték Kiss Noémi írót, hogy tartsa meg ő a nyitóbeszédet júniusban, majd hirtelen lemondták Kiss beszédét. A munkássága során szociálisan érzékeny témákkal foglalkozó író szereplését azért utasították vissza, mert állításuk szerint Kiss megbántotta a transznemű közösséget.

hvg.hu Élet+Stílus

Budapesti luxus igényes utazóknak

Négy budapesti hotelnek szórt csillagokat a Forbes Travel Guide, az egyetlen – magát függetlennek aposztrofáló – nemzetközi kalauz, amely teljeskörűen értékel luxushoteleket, éttermeket és spákat.

Csanádi Márton Nagyítás

Meghökkentő fotók mesélnek a szülés minden fájdalmáról és gyönyörűségéről - Birth Becomes Her 2018

Bemutatjuk egy nemzetközi, szüléssel kapcsolatos fotópályázat nyerteseit. A képek az otthonszülés és a szoptatás intim közegét, a császáros szülés első pillanatait ragadják meg, a vajúdásról készült fotókon pedig szinte érezzük a hosszúra nyúló, fájdalmas perceket. Több mint ezer kép érkezett a Birth Becomes Her című nemzetközi fotópályázatra, ezek közül három ország zsűrije 20 fotót választott ki díjazottként. A képekkel a születés, szoptatás, vajúdás, a szülés utáni pillanatok és az anyaság kategóriákban lehetett nevezni. Az abszolút nyertes kép egy belga fotóművész alkotása lett, Marijke Thoennek azt a pillanatot sikerült elkapnia, amikor egy kislány először pillantja meg az anyukájából kibújó kistesvtérét. A képet igazán különlegesség az teszi, hogy a testvér számára is végignézhetővé tett szülés pontosan rímel arra, hogy az anya egy átlátszó kádban vajúdott.

Vándor Éva Élet+Stílus

Ahol a sírás és a férfiasság összeér

A hétköznapokban a sztereotípiák általában még útját állják a férfikönnyeknek, a sportpályákon azonban egyre inkább megszokott látvány az örömében vagy bánatában síró férfi képe.

1 2 3 4 5 6 7
2457

A címlapról ajánljuk