Top témák  • 

Itt az új Budapest Bár - exkluzív lemezpremier a hvg.hu-n

Már nem lehetett sokáig halogatni a saját dalokat és a még az eddigieknél is táncosabb hangzásvilágot – Farkas Róbert, a Budapest Bár alapítója szerint a zenekar legújabb, Húszezer éjszakás kaland - Volume 5 című lemeze fordulópontot jelent a formáció életében. Hallgassa meg az igen nyáriasra sikerült albumot a hegedűművész kommentárjával, először a hvg.hu-n!

1 órája Szóljon hozzá

Szabadság tér: a börtöntől a birodalmi sasig

Manapság ugyan leginkább a gyereküket a jászótérre hordó anyukák látogatják a budapesti Szabadság teret (ha nem éppen a tervezett német megszállási emlékmű építését megakadályozni próbáló civilek gyülekeznek itt), ám ez mégis a főváros egyik legerősebb jelképtartalmú területe. Nem igazán létezett hatalom, amely ne próbálta volna "birtokba venni", saját üzeneteivel megtölteni, elüldözve innen mindenki más emlékét. Megnéztük, mi mindent állítottak már a Szabadság térre.

15 órája 14 hozzászólás

Célba ért a SpaceX Dragon teherűrhajó

A SpaceX Dragon magyar idő szerint vasárnap 16:06-kor sikeres dokkolást hajtott végre a Nemzetközi Űrállomáson.

17 órája

2,5 tonnát visz most az űrben, de mi van benne? videóval

A több halasztás után pénteken fellőtt SpaceX Dragon teherűrhajó fontos rakományt visz a Nemzetközi Űrállomásra. A két és fél tonnányi szállítmányba rengeteg minden belefért, az ecetmuslicáktól a robotlábakig.

2014. április 20., vasárnap, 11:00

HVG Hetilap Szenteltfilm - a pápák és a bibliai mozik

Ellentmondásos a pápák viszonya vallásos tartalmú filmekhez: elvárnák az alkotóktól a keresztény hozzáállást, ám ateisták műveit is felvették a Vatikán toplistájára.

2014. április 20., vasárnap, 07:00 Szóljon hozzá

2500 évvel ezelőtt élt - most megtalálták a múmiáját

Ókori írnok sírjára bukkantak spanyol régészek Egyiptom déli részén, a leletek között íráshoz használatos tollakat és egy bronz tintatartót is találtak.

2014. április 19., szombat, 16:35

Mától zenél a margitszigeti szökőkút

Megújuló zenei repertoárral várja a látogatókat mától a margitszigeti szökőkút, amely újra üzemelni kezd a téli szünet után.

2014. április 19., szombat, 09:11

Már halála napján elhamvasztották Márquez holttestét

Elhamvasztották a csütörtökön elhunyt Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez holttestét - közölte helyi idő szerint még pénteken Kolumbia mexikóvárosi nagykövete.

2014. április 19., szombat, 08:44

Igen, ezt egy 16 éves gyerek rajzolta

Döbbenetesen élethű portrékat rajzol az az 16 éves lány aki idén megnyerte Írország egyik gyerekeknek kiírt művészeti versenyét.

2014. április 18., péntek, 21:51

Májusban lehet licitálni a híres zongoravirtuóz elveszettnek hitt kottájára

Elárverezik Londonban Szergej Rahmanyinov orosz zongoravirtuóz és zeneszerző II. szimfóniájának kéziratát, amelyről fél évszázadon át azt hitték, hogy elveszett.

2014. április 18., péntek, 21:39

Most lőttek fel egy űrhajót, elindult a SpaceX Dragon videóval

A fontos rakományt szállító SpaceX Dragon fellövését március óta többször elhalasztották. Magyar idő szerint péntek este fél 10 előtt nem sokkal űrbe küldték.

2014. április 18., péntek, 21:12

Feltalálták a pizzatortát és a pizzarágót

Saját találmányokkal szeretné felfrissíteni a menüjét nyárra az egyik kanadai pizzérialánc, amelynek az Egyesült Államokban is van több étterme. Az ízek a régiek maradtak, de a forma új, így született meg a pizzatorta és a mini pizzás dobozba csomagolt pizzaszelet alakú rágógumi. Az ötletek között van még szokatlan meghajtású pizzaszeletelő és pizzaevőknek tervezett póló is. A vendégek szavazással dönthetik el, mi kerül fel végül az étlapra.

2014. április 18., péntek, 20:57

Húsvétol a lyukas péksütemény - recept

Kerek, formás, mutatós, mielőtt sütőbe bújik elnyerni a formáját, vízfürdőbe mártózik. Mint minden nagy sztár, a legfényesebb karriert Amerikában futotta be. Osztrák szomszédjaink hagyományosan húsvétkor fogyasztják. Újdonság lehet a mi húsvéti asztalunkon is: a bagel.

2014. április 18., péntek, 19:46

Őstalajra leltek három kilométerrel a jég alatt

Ősi tundratalajt fedeztek fel Grönland jégtakarója alatt. Ez azt jelentheti, hogy a globális felmelegedés alatt is tovább él a tundra talaj a jég alatt.

2014. április 18., péntek, 17:34

A semmibe zuhant a NASA túlórázó robotszondája

Sikeresen teljesítette misszióját, majd lezuhant a Hold túloldalán az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) LADEE nevű robotszondája. Az űreszközt tavaly szeptemberben indítottak útnak a Hold felszíni talajrétegét képező por tanulmányozásához.

2014. április 18., péntek, 16:58

A stressz is ragadós, nemcsak az ásítás

Nemcsak az ásítás, a stressz is "ragadós" lehet – mutatták ki német kutatók. Egy kísérlet néhány résztvevőjének nehéz fejszámolási feladatokkal és felvételi interjúkhoz hasonló elbeszélgetésekkel kellett megbirkóznia, miközben a többiek figyelték őket. Összességében a megfigyelők 26 százalékánál emelkedett meg eközben a stresszhelyzetet jelző kortizolszint. A jelenséget a kutatók "empatikus stressznek" nevezték el.

2014. április 18., péntek, 16:53

Miért bűn a Happyre fejkendőben táncolni? videóval

Támadják a vallásosok Pharell Williams Happy című számára önfeledten nevető és táncoló brit muszlimokat.

2014. április 18., péntek, 15:50

Csodás képet festettek a Madách Gimnázium tűzfalára - videó

Pompás képet festett a Neopaint csoport az erzsébetvárosi Madách Imre Gimnázium eddig üresen álló tűzfalára. Az egészről videófelvételt is készítettek, és most gyorsítva nézheti meg, hogy a Tűzfalrehab az Erzsébetvárosban elnevezésű program első helyszínén hogyan dolgoztak a festők. A kép egyébként minden jel szerint a közelben lévő Nagykörutat és a New York Palotát ábrázolja.

2014. április 18., péntek, 15:20

Durvább lehet a guineai Ebola-járvány, mint gondolták

A nyugat-afrikai Ebola-járványt a kórokozó új variánsa, tehát nem a Közép-Afrikából származó vírustörzs okozta – derült ki új kutatás eredményeiből. A betegség Guinea egyik távoli vidékéről a fővárosra, Conarkyra is átterjedt már.

2014. április 18., péntek, 14:58

García Márquez félt az emberektől magyar fordítója szerint

A csütörtökön elhunyt Gabriel García Márquez egyszerre volt visszahúzódó ember, és magas politika körökben mozgó figura, akivel nagyon nehéz volt felvenni a kapcsolatot - mesélte Székács Vera, Márquez leghíresebb regényeinek magyar fordítója, aki egyszer találkozhatott a Nobel-díjas íróval.

2014. április 18., péntek, 14:26

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X