Egy Oscar-díjas színész vallomása: "ha már címkézni kell, akkor meleg férfi vagyok"

Joel Grey Oscar- és Tony-díjas amerikai színészlegenda 82 évesen nyilvánosan is elismerte, hogy homoszexuális. A 82 éves művész alapvetően Broadway-színész, de játszott számos mozifilmben és tévésorozatban is, legutóbb például a Doktor House-ban és A Grace Klinikában.

MTI

Újra megnyílik a Kölyöklabor a fővárosi állatkertben

Újra megnyílik a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Kölyöklabor, ahol a Varázshegy termeiben zajló foglalkozásokon a kémiát még nem tanuló gyerekek számára teszik élményszerűvé az első találkozást a kísérletezéssel.

MTI

Magyar tál Gömböccel

Magyar tál Gömböccel

„Hihetetlen!” – így kommentálták a műsorvezetők a magyar hústál bemutatását szerda délután a Bocuse d'Or versenyen. A versenymunka kulcsmotívuma a Gömböc volt. S ez igenis begurult a legemlékezetesebb tálak közé.

Kiállították a Charlie Hebdo címlapjait

Kiállították a Charlie Hebdo címlapjait

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap mintegy kétszáz címlapját tekinthetik meg az érdeklődők szerdától kezdve egy hónapon át Prágában a kortárs művészetnek helyt adó DOX kulturális központban.

MTI

Fokozhatják az elbutulást egyes gyógyszerek

Amerikai kutatók összefüggést találtak az időskori elbutulás, vagyis a demencia és egyes gyakran használt, egyebek mellett altatóként vagy allergia kezelésére adott gyógyszerek szedése között.

MTI

Miért jó kétszer ugyanabba a véres hóba lépni?

Miért jó kétszer ugyanabba a véres hóba lépni?

Kultfilmből csak nagyon ritkán készül jó folytatás vagy sorozat, a '96-os Fargót újragondoló szériának azonban sikerült ez a bravúr. A szerdától a magyar képernyőkre is befutó sorozat összetettebb és fura mód, coenesebb a Coen-fivérek eredeti klasszikusánál is. Olyannyira, hogy a filmnek majdnem halálos következménye is lett. Cikkünkben körbenézünk a nagy fehér tájban, és közelebbről megvizsgáljuk a friss és régebbi vérnyomokat a hóban.

Bocuse d'Or: A magyarok posztere lett a legjobb

Bocuse d'Or: A magyarok posztere lett a legjobb

A legjobb poszterért és a legjobb promócióért járó díjat nyerte a magyar csapat a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjében a közönség szavazata alapján – jelentették be a kedd esti eredményhirdető ceremónián. Az idei versenyt a norvég csapat nyerte, másodikok lettek az amerikaiak, a bronzérmet pedig a svéd szakácsok kapták. A magyarok a 13. helyen zártak.

25 perces dokumentumfilmet csinált a Google a Holdról és rajta az emberről

25 perces dokumentumfilmet csinált a Google a Holdról és rajta az emberről

Egy főleg számítógépes grafikával készített dokumentumfilmet tett közzé a Hold kutatásáról a Google.

A héten megérkezik Mancs a mozikba

A kutya és gazdája közti barátságról, a bizalomról és a hétköznapi hősökről szól a csütörtökön a magyar mozikba kerülő Mancs című családi kalandfilm.

MTI

Kamilla lett a nyíregyházi zsiráfbébi

A Kamilla nevet kapta a nyíregyházi állatkertben november elején született Rothschild-zsiráf, amelyet anyja a tapasztalatlansága miatt nem gondozott, és ezért sokáig kétséges volt, hogy életben marad-e.

MTI

Az ázsiai emberfélék eddig ismeretlen faját találhatták meg

Az emberfélék (Hominidae) egy ismeretlen fajához tartozó egyed fosszíliáit - alsó állkapcsa töredékét négy foggal - emelte ki egy tajvani halász; a penghui ember 190 ezer éve élhetett az ázsiai kontinensen. A leletet a nemzetközi kutatócsoport a Nature Communications online kiadásában mutatja be.

MTI
Hirdetés

Sokkoló tüdőfilmmel kampányolnak a cigi ellen Kínában

Sokkoló tüdőfilmmel kampányolnak a cigi ellen Kínában

Penészre hasonlító fekete foltok borítják el az évek óta masszívan dohányzók tüdejét. A régóta ismert tényt egy sokkoló videóval is megfejelték a kínai antidohányos kampányban. Egy 15 és egy 30 éve füstölő beteg tüdejét mutatták meg az állami tévé nézőinek. Arra is felhívták a figyelmet, hogy nemcsak az járhat így, aki önszántából, hanem az is, aki passzívan szívja a cigifüstöt.

Fogy a magyar, a kormány pedig aggódik

Fenntartható demográfiai fordulatot kell elérni az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint, a családpolitikában pedig nagyon fontos, hogy hosszú távú, tervezhető, kiszámítható és komplex intézkedéseket hozzanak.

MTI

Jövő pénteken temetik Oberfrank Gézát

Február 6-án, jövő pénteken helyezik örök nyugalomra Oberfrank Géza karmestert, a Magyar Állami Operaház örökös tagját – közölték szerdán.

MTI
Hirdetés

Mire jutottak a rendszerváltó lapok?

Mire jutottak a rendszerváltó lapok?

Valóságos sajtópiaci robbanás zúzta szét a Kádár-rendszer végén a cenzúra falait – olvasható a HVG eheti összeállításában.

HVG

Jön a Spain

Február 25-én az A38 hajón ad koncertet a belassult, melankolikus, helyenként dzsesszes hatású cool rock egyik legnagyobb amerikai képviselője, a Spain.

Nyáry Krisztián lesz a Magvető és az Athenaeum igazgatója

Nyáry Krisztián lesz a Magvető és az Athenaeum igazgatója

Márciustól új vezetőkkel bővül a Líra Kiadói Csoport szakmai vezetése, a Magvető és az Athenaeum kiadók igazgatását Nyáry Krisztián irodalomtörténész és kommunikációs szakember veszi át, míg a Magvető Kiadó főszerkesztője Dávid Anna, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője pedig Szabó Tibor Benjámin lesz – közölte a Magvető Kiadó.

167 millió éve vannak kígyók a Földön

167 millió éve vannak kígyók a Földön

A kígyók körülbelül 167 millió éve jelentek meg a Földön, 65 millió évvel korábban, mint eddig feltételezték a paleontológusok - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport, amely a Nature Communications legújabb számában jelentette meg tanulmányát.

MTI

Egy 5 perces trükk megmentheti a lustaságtól

Egy 5 perces trükk megmentheti a lustaságtól

Fogyni szeretne? Vagy rég halogatott munkákat elvégezni? Bármit nincs kedve elkezdeni, ez az ötperces trükk óriási segítséget nyújt.

Sir David Attenborough elárulta, melyik a kedvenc élőlénye

Sir David Attenborough elárulta, melyik a kedvenc élőlénye

Sir David Attenborough, a természetfilmek koronázatlan királya elárulta, melyik emlőstől esik le az álla – jelentette a Mirror.

Hirdetés
1231802
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X