Top témák  • 

Öltözzön színesbe és menjen társaságba

Pénteken is elsősorban a kettős-, illetve a melegfrontokra fokozottan érzékenyek számítsanak megterhelő napra. Országszerte romlik a komfortérzet, zivataroknál az érzett hőmérséklet is hirtelen lecsökkenhet. Öltözzön színesebben, lehetőség szerint tartózkodjon minél többet társaságban – ezzel elkerülheti a fásultságot, levertséget.

25 perce

Megfilmesítik J. K. Rowling felnőtteknek szóló regényét

Háromórás minisorozatot készít J. K. Rowling első felnőtteknek szánt regényéből, az Átmeneti üresedésből a BBC és az HBO.

9 órája

45 év késéssel kézbesítettek egy levelet

Negyvenöt év késéssel, de kézbesített a kanadai posta egy levelet, amelynek annyira hiányos volt a címzése, hogy még a település neve sem szerepelt rajta.

10 órája

Banksy graffitiket árvereznek el horribilis áron

Elárverezi Banksy, a legendás brit utcaművész több művét jótékony célra a Sincura Group néven ismert művészcsoport, amely egymilliárd forintot megközelítő bevételre számít az online aukcióból.

10 órája

A függetlenség ára: egy korszak lezárul Budapesten

Alig két évvel azután, hogy távozott az Erzsébet térről, most végleg megszűnik a Gödör Klub, ez pedig egyben egy kultúrtörténeti korszak végét is jelenti. A Gödör mögött álló két kulcsfigurával, Filep Ákos klubvezetővel és Maróti Dániel zenei programszervezővel beszélgettünk kis magyar kulturkampfról, állami senki földjéről és zsarolásról.

11 órája 1 hozzászólás

Hamis a XVI. Lajos vérébe mártott zsebkendő

"Rendkívül valószínűtlen", hogy XVI. Lajos, a francia forradalmárok által kivégzett király vérébe mártották volna azt a zsebkendőt, amelyet egy díszes lopótökbe rejtve őriz egy olasz arisztokrata család - állapította meg egy új vizsgálat.

11 órája

Afrikai por szállt Európába, az űrből is látszott - műholdképek

Afrikai eredetű port szállított magával Európa fölé az a ciklon, amelyről az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közölt műholdfelvételeket.

11 órája

Ijesztő robotgyereket mutattak be Obamának

Bemutatták Barack Obama amerikai elnöknek az Aszimo nevű japán robotot a tokiói Nemzeti Tudományos és Innovációs Múzeumban. A kis fickó annyit tud, hogy az már ijesztő.

14 órája

Átszínezett borok, fura címkék

Lehet, hogy jó bornak nem kell cégér, mégis egyre többet költenek a borászatok palackjaik új ruháira. A legnagyobbak a világ legdrágább művészeivel terveztetik címkéiket.

14 órája

Lélegzetelállító felvétel készült Európáról - videó

Elképesztően látványos videóösszeállítást készített Európáról Stan Chang fotós, aki a 30 országot érintő európai utazása alatt ezernél is több gyorsított felvételt rögzített a kontinensről. Ezekből válogatta ki a legjobbakat - többe között Budapestről is, amely a videó 2:18 percétől látható.

14 órája

Megvan a biatorbágyi aligátorteknős, megharapta az elfogóját

A biatorbányi viadukt alatti patakból húzták ki csütörtök kora délután azt az emberre is veszélyes aligátorteknőst, amelyet április eleje óta kerestek - közölte a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

14 órája

Magyarországon megváltozik a nyár és a tél

Magyarországon a jövőben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém időjárási jelenségek intenzitása pedig nőhet – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe címmel tartott konferencia kapcsán Szegeden.

15 órája

Egymillió forintnyi borravalót adott a szupersztár

A németországi turnéján nagy gavallér volt Justin Timberlake, forintra átszámolva majdnem egymillió forintos borravalót adott a pincéreknek.

15 órája

Zseniális fotókon a legértelmetlenebb törvények

Olivia Locher amerikai fotós parádés sorozattal emlékezik meg az USA legértelmetlenebb, már-már szürrealitásba hajló törvényeiről.

15 órája

Magyar klipet jelöltek egy nemzetközi díjra - itt lehet szavazni

Rangos nemzetközi díjra jelölték az Irie Maffiát. A reggae és a dancehall elemeit mindenféle mással keverő népszerű hazai csapat Feeling Great című klipje a legjobb dal kategóriában esélyes a Berlin Music Video Awards 2014-en.

16 órája

Ilyen még nem volt: kék gumimacival rukkol elő a Haribo

Megszavaztatták a rajongóikkal, így hat új ízben jön ki Haribo gumimacija, köztük a kék áfonyással, ami limitált szériában lesz elérhető.

16 órája

Ilyen, amikor Fluor Tomi Hiperkarmát énekel

Fluor Tomi az MR2 Akusztik keretében dolgozta fel a Hiperkarma Lidocain című számát. Az énekes generációs lemeznek tartja a Hiperkarma első, cím nélkül megjelent lemezét, amelyen a Lidocain is szerepelt. Videó.

16 órája

Erős szezont ígér Gerendai a holnap nyitó Parkban

Kiscsillag és ZUP koncertjével nyitja meg harmadik szezonját pénteken a Budapest Park, amely új arculatot kapott.

16 órája

Másmilyen a férfiak legfontosabb része, mint hitték

A nemet meghatározó Y-kromoszóma 180 millió éves és stabilabb, mint korábbi kutatások alapján vélték. Az általa hordozott gének egy része évmilliókat élt már túl, tehát nem valószínű, hogy el fog tűnni – derült ki svájci és amerikai genetikusok tanulmányaiból.

16 órája

Ilyen gyönyörűek lennének a városok, ha nem lenne este világítás

Elsőre viccesen hangozhat, pedig egyáltalán nem az: a mesterséges fényforrások túlzásba vitt éjszakai használata része a környezetszennyezésnek. Nézze meg, milyen lenne egy-egy nagyváros égboltja, ha nem lenne fényszennyezés.

17 órája

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X