Top témák  • 

Kate Middleton dj-nek állt - videó

Egy külvárosi ausztrál hip hop suliban kóstolt bele a dj-szakmába Katalin hercegnő és Vilmos herceg. A hercegi pár először hezitált, végül azonban mindketten nagy élvezettel szkreccseltek, a közönség pedig hálás volt. Videó.

10 perce

"L. Simon László kitrükközött az örökségemből" - saját öccse perli a volt államtitkárt

Simon Gábor szerint kulturális tisztségviselő bátyja kiforgatta őt több százmillió forintot érő örökségéből. Azt állítja, a szerződésben, amit bátyjában bízva aláírt, egészen más szerepelt, mint amit megbeszéltek. L. Simon László egy volt államtitkár ügyvédi irodáján keresztül bonyolíthatta le az ügyletet. A polgári perben zárt tárgyalást rendelt el a bíróság.

28 perce

Ugyanaznap született, mint halt meg - az egész világ ünnepli videóval

A világon minden nap tizenöt tudományos írás jelenik meg Shakespeare-ről, és még egy könyv is. Vagyis évi 5475 tanulmány és 365 könyv. Szédületes, miközben Shakespeare életműve mindössze harminchét drámai műből áll. 450 éve április 23-án született (és 398 éve ugyanezen a napon halt meg) a Rómeó és Júlia és a Hamlet szerzője. A világ ünnepel.

52 perce

"Budapest közhely, Budapest csoda" - itt a legfrissebb dal a fővárosról

A PMK tagjai úgy gondolják, a budapestiek nem a Bazilikát, hanem az utcaneveket és a falfirkákat látják nap mint nap, ezért ezekből írtak dalt. Videó.

1 órája

Sárga virágokkal búcsúztatták el García Márquezt

Szakadó esőben, zenével búcsúztatták kedden hazájában, Kolumbiában Gabriel García Márquez Nobel-díjas írót. Mexikóvárosban, ahol évtizedeken át élt, már hétfőn megtartották a gyászszertartást.

1 órája

Palvin Barbara meztelenre vetkőzött – fotók

Bár ez korábban nem jellemezte a magyar modellt, a Marie Claire májusban megjelenő, olasz verziójában minden ruhájától megszabadult Palvin Barbara – számolt be a Bors.

1 órája

Drón vette fel egy különleges rakéta felszállását - videó videóval

Videóra vette egy drón segítségével az amerikai SpaceX privát űrkutatási vállalat a többször is használható F9R rakétájának tesztrepülését. A légifelvételen az látható, ahogy a tesztrakéta nagyjából 250 méter magasba emelkedik, majd lassan visszaereszkedik a texasi bázisra.

5 órája

Széfből loptak el egy halom orrszarvútülköt

Mintegy 40 orrszarvútülköt loptak el egy dél-afrikai természetvédelmi park széfjéből. A nyomozást végző rendőrségi egység tagjai arra gyanakszanak, hogy a nemzeti parki hatósághoz tartozó belső emberek követték el a rablást.

15 órája

Mit tett Gábriel a birodalmi sas nélkül?

A Szabadság térre tervezett világháborús emlékmű a német megszállás utáni magyar áldozati szerepet emelné ki. Megnéztük azonban az 1944 tavaszán megjelent apróhirdetéseket, azaz, hogy mit is tett „Gábriel” a megszállás előtti napokban.

16 órája

Nem tudni miért, de távozik a Concertgebouw vezető karmestere

A Királyi Concertgebouw Zenekar, a menedzsment és a vezető karmester, Mariss Jansons "kifogástalan viszonyban" és "mély kölcsönös tisztelettel" válnak el egymástól, a távozás okát nem nevezték meg.

16 órája

7 dolog, amit csak kevesen tudnak a Földről

Az ENSZ határozatára 175 országban, 1990 óta Magyarországon is április 22-én tartják a Föld napját. Íme néhány érdekesség ebből az alkalomból.

16 órája

Észak-Európában terjeszkedik a Wizz Air

Lettország fővárosában, Rigában nyit bázist június 19-én a Wizz Air magyar diszkont légitársaság egy új Airbus-320-as repülőgéppel - közölte kedden egy ukrán gazdasági hírportál.

17 órája

A szülők rögtön jelezték, hogy "hűha" videóval

Robbie Williams budapesti swing koncertjén a rákosligeti ének-zene tagozatos általános iskola húsz diákjával együtt fogja énekelni Frank Sinatra régi dalát, a High hopes-ot.

17 órája

Péntek éjszaka mindenki megszűretheti magát

A szűrés éjszakája elnevezésű programon országszerte mammográfiai szűrésekkel és más vizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással is várják mindazokat, akik tenni szeretnének saját egészségük megőrzése érdekében. Az esemény pénteken lesz.

18 órája

Fotó: így néz ki egy 23 ezer éves méh

A rovar tetemére megkövesedett levélfészekben találtak, egy mikroszkennerrel elég részletes képet készítettek róla.

18 órája

Meghalt a Hold-misszió alig ismert mérnöke

Elhunyt John Houbolt, a Hold-missziók egyik kulcsfontosságú, ám alig ismert mérnöke.

18 órája

Legendás szinkronhang veszi át Szabó Gyula helyét videóval

Gera Zoltán Kossuth-díjas színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Szabó Gyula helyére – közölte a Nemzeti Színház. Gera Zoltán szinkronizálta többek között Walter Matthaut és ő a Dallas sorozat Jockjának is a magyar hangja.

19 órája

Hidegháborús thrillert forgat Tom Hanks és Steven Spielberg

Az egyelőre cím nélküli DreamWorks alkotásnak Spielberg és Marc Platt a producerei, de Spielberg állítólag a rendezői feladatokat is szívesen magára vállalná.

19 órája

Szégyen a Trafó színpadán

Április 29-30-án, illetve május 1-2-én utoljára látható Mundruczó Kornél és a Proton Színház nagysikerű Szégyen című előadása a TRAFÓ-ban.

19 órája

Meghalt Komlóssy Erzsébet operaénekes

Életének 81. évében, kedden elhunyt Komlóssy Erzsébet Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze - közölte az intézmény.

19 órája

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X