Top témák  • 

Ez volt a századforduló négyes metrója

Sosem hitték, hogy egyszer elkészül, egész építését átszövi a politika, a városlakók mégis nagyon szeretik. Mi az? Az Ybl Miklós-emlékév alkalmából a Bazilikát jártuk be Kemény Mária művészettörténész vezetésével.

3 órája Szóljon hozzá

2500 évvel ezelőtt élt - most megtalálták a múmiáját

Ókori írnok sírjára bukkantak spanyol régészek Egyiptom déli részén, a leletek között íráshoz használatos tollakat és egy bronz tintatartót is találtak.

7 órája

6 dolog, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról

Beköszönt a tavaszi napéjegyenlőség utáni holdtöltét követő első vasárnap. Éljen a húsvét, terüljön az asztal. Amin ott kell lenni legalább hat dolognak. S mindnek megvan a maga okozatja, még ha evés közben nem is gondolunk rá.

12 órája

Mától zenél a margitszigeti szökőkút

Megújuló zenei repertoárral várja a látogatókat mától a margitszigeti szökőkút, amely újra üzemelni kezd a téli szünet után.

15 órája

Már halála napján elhamvasztották Márquez holttestét

Elhamvasztották a csütörtökön elhunyt Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez holttestét - közölte helyi idő szerint még pénteken Kolumbia mexikóvárosi nagykövete.

15 órája

Igen, ezt egy 16 éves gyerek rajzolta

Döbbenetesen élethű portrékat rajzol az az 16 éves lány aki idén megnyerte Írország egyik gyerekeknek kiírt művészeti versenyét.

2014. április 18., péntek, 21:51

Májusban lehet licitálni a híres zongoravirtuóz elveszettnek hitt kottájára

Elárverezik Londonban Szergej Rahmanyinov orosz zongoravirtuóz és zeneszerző II. szimfóniájának kéziratát, amelyről fél évszázadon át azt hitték, hogy elveszett.

2014. április 18., péntek, 21:39

Most lőttek fel egy űrhajót, elindult a SpaceX Dragon

A fontos rakományt szállító SpaceX Dragon fellövését március óta többször elhalasztották. Magyar idő szerint péntek este fél 10 előtt nem sokkal űrbe küldték.

2014. április 18., péntek, 21:12

Feltalálták a pizzatortát és a pizzarágót

Saját találmányokkal szeretné felfrissíteni a menüjét nyárra az egyik kanadai pizzérialánc, amelynek az Egyesült Államokban is van több étterme. Az ízek a régiek maradtak, de a forma új, így született meg a pizzatorta és a mini pizzás dobozba csomagolt pizzaszelet alakú rágógumi. Az ötletek között van még szokatlan meghajtású pizzaszeletelő és pizzaevőknek tervezett póló is. A vendégek szavazással dönthetik el, mi kerül fel végül az étlapra.

2014. április 18., péntek, 20:57

Húsvétol a lyukas péksütemény - recept

Kerek, formás, mutatós, mielőtt sütőbe bújik elnyerni a formáját, vízfürdőbe mártózik. Mint minden nagy sztár, a legfényesebb karriert Amerikában futotta be. Osztrák szomszédjaink hagyományosan húsvétkor fogyasztják. Újdonság lehet a mi húsvéti asztalunkon is: a bagel.

2014. április 18., péntek, 19:46

Őstalajra leltek három kilométerrel a jég alatt

Ősi tundratalajt fedeztek fel Grönland jégtakarója alatt. Ez azt jelentheti, hogy a globális felmelegedés alatt is tovább él a tundra talaj a jég alatt.

2014. április 18., péntek, 17:34

A semmibe zuhant a NASA túlórázó robotszondája

Sikeresen teljesítette misszióját, majd lezuhant a Hold túloldalán az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) LADEE nevű robotszondája. Az űreszközt tavaly szeptemberben indítottak útnak a Hold felszíni talajrétegét képező por tanulmányozásához.

2014. április 18., péntek, 16:58

A stressz is ragadós, nemcsak az ásítás

Nemcsak az ásítás, a stressz is "ragadós" lehet – mutatták ki német kutatók. Egy kísérlet néhány résztvevőjének nehéz fejszámolási feladatokkal és felvételi interjúkhoz hasonló elbeszélgetésekkel kellett megbirkóznia, miközben a többiek figyelték őket. Összességében a megfigyelők 26 százalékánál emelkedett meg eközben a stresszhelyzetet jelző kortizolszint. A jelenséget a kutatók "empatikus stressznek" nevezték el.

2014. április 18., péntek, 16:53

Csodás képet festettek a Madách Gimnázium tűzfalára - videó

Pompás képet festett a Neopaint csoport az erzsébetvárosi Madách Imre Gimnázium eddig üresen álló tűzfalára. Az egészről videófelvételt is készítettek, és most gyorsítva nézheti meg, hogy a Tűzfalrehab az Erzsébetvárosban elnevezésű program első helyszínén hogyan dolgoztak a festők. A kép egyébként minden jel szerint a közelben lévő Nagykörutat és a New York Palotát ábrázolja.

2014. április 18., péntek, 15:20

Durvább lehet a guineai Ebola-járvány, mint gondolták

A nyugat-afrikai Ebola-járványt a kórokozó új variánsa, tehát nem a Közép-Afrikából származó vírustörzs okozta – derült ki új kutatás eredményeiből. A betegség Guinea egyik távoli vidékéről a fővárosra, Conarkyra is átterjedt már.

2014. április 18., péntek, 14:58

García Márquez félt az emberektől magyar fordítója szerint

A csütörtökön elhunyt Gabriel García Márquez egyszerre volt visszahúzódó ember, és magas politika körökben mozgó figura, akivel nagyon nehéz volt felvenni a kapcsolatot - mesélte Székács Vera, Márquez leghíresebb regényeinek magyar fordítója, aki egyszer találkozhatott a Nobel-díjas íróval.

2014. április 18., péntek, 14:26

Meghalt Kerekes Gábor fotográfus

69 éves korában elhunyt Kerekes Gábor Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes művész.

2014. április 18., péntek, 12:52

Hegyalja nem lesz, helyette belvárosi fesztivált rendeznének Tokajban

Az állami támogatás hiánya miatt marad el idén a Hegyalja Fesztivál, de Tokaj polgármestere nem adja fel, saját erőből próbálnak összehozni egyet – írja a Borsod Online.

2014. április 18., péntek, 11:03

Mindenki Murakami Haruki új könyvét akarja

Kilenc év óta az első novelláskötetét jelentette meg a világhírű, az utóbbi években rendre az irodalmi Nobel-díj esélyesei közé sorolt 65 éves Murakami. A vezető japán könyváruházak közül a Kinokunija már hajnali 0 órától várta a vevők rohamát, de órákkal korábban kinyitott több más könyváruház Tokióban és más nagyvárosokban is.

2014. április 18., péntek, 10:53

Ilyen még nem volt: élőben nézheti, ahogy leugranak a Mount Everestről

A Discovery többnapos élő programsorozatot indít a Mount Everest alaptáborából, hogy előkészítse a Joby Ogwyn extrém vállalkozását közvetítő kétórás produkciót. A férfi wingsuit ruhában leveti magát a világ legmagasabb pontjáról, miközben a rászerelt kamerák felvételeket készítenek az eseményről.

2014. április 18., péntek, 10:30

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X