szerző:
hvg.hu

Adam Sandler Jack és Jill című filmje söpörte be a magyarul gyakran csak Citrom-díjként emlegetett, a világ legrosszabb filmjeit felvonultató Arany Málna-díjat - számolt be a BBC.

Adam Sandler Jack és Jill című filmje tíz kategóriában végzett a legrosszabb helyen. Al Pacino például, aki saját magát alakította, a legrosszabb mellékszereplő díját vihette haza, Adam Sandler pedig – aki saját maga játszotta Jacket és Jillt is – a legrosszabb férfi és női férfi főszereplőnek járó Citrom-díjat is bezsebelhette.

Dennis Dugan két film rendezéséért is Arany Málna-díjat kapott: az egyik a Jack és Jill, a másik pedig egy másik Adam Sandler film, a Kellékfeleség.

A BBC beszámolója szerint ez az első eset a díj 32 éves történetében, hogy egy film lett a győztes minden kategóriában. A Citrom-díj jelöltek általában nem jelennek meg a díjátadón, ez alól pedig Sandler sem volt kivétel.

A díjakat általában az Oscar-díj gála előtt adják át, de idén csavartak egyet a dolgon, és április elsejére tették át a ceremóniát. A korábbi évek „győztesei” vannak Kevin Costner, Halle Berry és Sandra Bullock is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!