szerző:
hvg.hu

A Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapján a következő tájékoztatás jelent meg.

A Keresztény Színházi Fesztivál keretében Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott a nyilvánosság előtt ismertette álláspontját és terveit a Színház- és Filmművészeti Egyetem képzési és finanszírozási rendszerérőlanélkül, hogy erről korábban az egyetemmel a Kormány részéről egyeztetés történt volna. A miniszterelnöki megbízottnak az egyetemet érintő kijelentéseivel kapcsolatban M. Tóth Géza, az egyetem rektora azonnal a miniszterelnök és az egyetemet fenntartó minisztérium hivatalos álláspontját kérte. 24 órán belül választ kaptunk Balog Zoltán miniszter úrtól, aki tájékoztatást adott róla, hogy a Kormány nem fogadott el és nem is tárgyalt olyan előterjesztést, amely az egyetem átalakítását vagy megszüntetését célozná.

Az egyetem rektora a miniszteri tájékoztatást tudomásul vette. Válaszlevelében egyúttal személyes találkozót kért Balog Zoltán miniszter úrtól, hogy részletesen egyeztessenek a jelenlegi helyzetről és a további együttműködésről, különösen az egyetem jövőre esedékes 150 éves évfordulójának méltó megünnepléséről. Az egyetem vezetésének szándéka, hogy a Keresztény Színházi Fesztivál kerekasztal-beszélgetésén elhangzottak ne akadályozzák tovább az egyetemen folyó eredményes szakmai munkát, sem azt, hogy a fenntartóval hatékony, partneri együttműködés alakulhasson ki. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott előadásának alapgondolatát, szempontrendszerét továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk és elutasítjuk, de a miniszteri tájékoztatás alapján a Színház- és Filmművészeti Egyetemre vonatkozó kijelentések ügyét a rektor lezártnak tekinti – zárul a közlemény.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!