szerző:
hvg.hu

Még mindig nem biztos a riói kvalifikáció

A magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett a belgrádi Európa-bajnokságon, miután a szombati zárónap helyosztóján 13-10-re legyőzte a tavalyi vb-harmadik görög csapatot.

A magyar együttes elődöntőbeli vereségével lemaradt a Belgrádban megszerezhető egyetlen olimpiai kvótáról, ezért áprilisban a trieszti kvalifikációs tornán szerezheti meg a riói indulási jogot. A 12 csapatos viadalról - amelynek sorsolását szombat este, 21 órától rendezik Belgrádban - négy válogatott jut ki az olimpiára.

A magyar válogatott 24. érmét szerezte az Európa-bajnokságok történetében, 12 győzelem és hat második hely után hatodik alkalommal lett bronzérmes.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!