szerző:
hvg.hu

Péntek délutántól szombat délutánig Budapesten és 25 vidéki városban osztanak szét a magyar termelők mintegy 50.000 adagot a népgyógyászat egyik legkedveltebb gyümölcséből.

A hostessek mellett sok helyen a termelők is jelen lesznek, hogy személyesen válaszolhassanak a meggyel kapcsolatos kérdésekre. Céljuk egyszerű, kóstolják meg minél többen a friss gyümölcsöt – írja az ezerkert.

Idén nem csak a nyers gyümölcsöt kóstoltatják a termelők. A csatlakozott étteremben, például a balatonszemesi Kistücsökben vagy Budapesten az IQ Food Juice & Sandwich-ben hagyományos meggyes ételekkel is várják a vendégeket. Az éttermi meggynapokon lesz tárkonyos meggyleves, nagymama meggyes pitéje vagy megkóstolhatjuk a frissen préselt meggylevet is.

Vírusok ellen, szívműködésre

A meggy az egyik legerősebb természetes vírusirtó, továbbá serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést. Ráadásul a magyar meggy világviszonylatban is kiemelkedő minőségű.

Ha még meggyet kóstolna ma, itt a pénteki helyek listája:

•          Budapest, Campona környéke 12óra

•          Debrecen, Nagyállomás és több változó helyszín

•          Nyíregyháza változó helyszínek

•          Kecel változó helyszínek

•          Kiskőrös változó helyszínek

•          Békéscsaba, Csaba Center és Angyalos kút 10:00-12:00 óra

•          Békéscsaba, Főtér és Csabagyöngye Kulturális Központ 12:00-13:00 óra

•          Békéscsaba, Békéscsabai strand 13:00

További helyszíneket, részleteket és információkat itt talál.

Szeretne jobban aludni? - Egyen cseresznyét és meggyet!

Kezd beindulni a cseresznye- és meggyszezon, ami nem csupán azért jó hírt, mert egy újabb ízletes és egészséges gyümölcs kerülhet az asztalunkra és színesítheti az étrendünket, hanem azért is, mert a cseresznyétől és a meggytől könnyebb lesz elaludni, és nyugalmasabban telnek majd az éjszakák is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!