szerző:
hvg.hu

A könyv legalább jó szolgálatot tett, mert kikölcsönzője később természettudósként és orvosként futott be karriert.

Dr William B Carpenter A mikroszkóp története és evolúciója című könyvét egy bizonyos Professor Arthur Boycott kölcsönözte ki a herefordi Cathedral Általános Iskola könyvtárából, valamikor 1886 és 1894 között, mikor az intézmény padjait koptatta – írja a BBC.

A könyvet a professzor unokája, Alice Gillett találta meg, és vitte vissza a könyvtárba, ahol az ügy extremitására való tekintettel elengedték a könyvért fizetendő késedelmi díjat, ami egyébként 17 penny/nap lenne a könyvtárban a mai árak szerint.

A könyv egyébként akkor került meg, mikor Mrs Gillett épp tavaly elhunyt férje 6 ezer darabos házi könyvtárában szortírozott.

Bár nem szép dolog a könyvtári könyveket kisajátítani és elsunnyogni, a mikroszkópokról szóló könyv az iskola elvégzése után is jó szolgálatot tett a nagypapának, aki kitűnő eredménnyel diplomázott később természettudományokból, majd többek közt patológusként dolgozott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!