szerző:
hvg.hu

Egyelőre még nem tombol a járvány, legalábbis országosan. Több megyében a százat sem éri el az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók százezer lakosra vetített száma. Pest megyében azonban nem árt az óvatosság.

Az ÁNTSZ influenzastatisztikáit térképre vitte az Időkép, így egyből látható, hogy a járvány jelenleg Pest megyében a legintenzívebb, ott 100 ezer lakosból 313 fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten. A legkevésbé a hideg Nógrád megyében kell tartani a betegségtől, ott csak 35 a 100 ezerhez ez az arány.

©

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán jelentette be, hogy járvány van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!