szerző:
hvg.hu

Rengeteg fotó és rejtett kamerás felvétel született már arról, ahogy a várandós nők a metrón álldogálnak, mert az okostelefonjaikat bámuló utasok nem adják át ülőhelyeiket. Egy alkalmazás segítségével ez most véget érhet.

A Babee on Board nevű applikációt egy londoni székhelyű cég fejlesztette ki, lényege, hogy ha egy terhes nő szeretne leülni, megnyom egy gombot az alkalmazásban, az pedig egy majdnem 5 méter sugarú körben értesítést küld az utasok okostelefonjaira. Az alkalmazás Bluetooth segítségével működik, így a föld alatt és WiFi nélkül is használható.
©
Az alkalmazás két részből áll és nem küld kéretlen jelzéseket, ugyanis a terhes nőknek és a felajánlóknak is telepíteniük kell. A kismamák számára körülbelül 1500 forintba kerül, a bevételt egy gyermekjótékonysági szolgálat kapja adományként. Az előzékeny utasoknak ingyenesen telepíthető. Az alkalmazás leginkább a terhesség korai szakaszában járó nőknek hasznos, akiknek még nehezebben észrevehető a hasuk. A készítők abban reménykednek, hogy a kismamák így egy kevésbé kellemetlen, diszkrétebb kérést intézhetnek az utasok felé.
Az applikációt egyelőre csak Londonban tesztelik, utána világszerte elérhető lesz - írja a Mashable.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!