szerző:
hvg.hu

Rengeteg fotó és rejtett kamerás felvétel született már arról, ahogy a várandós nők a metrón álldogálnak, mert az okostelefonjaikat bámuló utasok nem adják át ülőhelyeiket. Egy alkalmazás segítségével ez most véget érhet.

A Babee on Board nevű applikációt egy londoni székhelyű cég fejlesztette ki, lényege, hogy ha egy terhes nő szeretne leülni, megnyom egy gombot az alkalmazásban, az pedig egy majdnem 5 méter sugarú körben értesítést küld az utasok okostelefonjaira. Az alkalmazás Bluetooth segítségével működik, így a föld alatt és WiFi nélkül is használható.
©
Az alkalmazás két részből áll és nem küld kéretlen jelzéseket, ugyanis a terhes nőknek és a felajánlóknak is telepíteniük kell. A kismamák számára körülbelül 1500 forintba kerül, a bevételt egy gyermekjótékonysági szolgálat kapja adományként. Az előzékeny utasoknak ingyenesen telepíthető. Az alkalmazás leginkább a terhesség korai szakaszában járó nőknek hasznos, akiknek még nehezebben észrevehető a hasuk. A készítők abban reménykednek, hogy a kismamák így egy kevésbé kellemetlen, diszkrétebb kérést intézhetnek az utasok felé.
Az applikációt egyelőre csak Londonban tesztelik, utána világszerte elérhető lesz - írja a Mashable.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!