szerző:
hvg.hu

Harris Ford nemrég veszélyesen közel került egy Boeing-737-es utasszállító géphez a kaliforniai John Wayne repülőtéren, amikor rossz leszállópályán próbált landolni. Az egyik celebportálnak videót is szerzett a manőverről.

A légi irányító megmondta Harrison Fordnak, melyik leszállópályán teheti le az Aviat Husky típusú kisgépét, ő azonban egy másikat célzott be. Leszállás közben érzékelte, hogy egy másik gép is van ott, meg is kérdezte, hogy „ennek az utasszállítónak tényleg alattam kell lennie?”. Az American Airlines gép fedélzetén 110 utas és hatfős személyzet tartózkodott.

A szövetségi légi hatóságtól korábban megerősítették, hogy a repülőtér személyzetétől helyes információkat kapott a színész, és ezeket ő vissza is mondta a rádión. Az esetet jelenleg vizsgálják. Ha bebizonyosodik, hogy hibázott, felfüggeszthetik Ford repülési engedélyét – írtuk meg korábban.

A TMZ.com videót tett közzé Harrison Ford múlt hétfői landolásáról, és a portál szerint a felvételt biztosan felhasználják a hatósági vizsgálathoz. Két szögből is látható a sárga kisgép érkezése, az egyiken az is látszik, amikor az árnyéka átsuhant az utasszállító felett.

Harrison Ford szenvedélyes és tapasztalt hobbipilóta, de máskor is bajba került a levegőben. 2015-ben súlyosan megsérült, amikor gépe motorja leállt, és egy Santa Monica-i golfpályára zuhant.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!