szerző:
hvg.hu

Nem szoktuk védeni sem az MTI-t, sem Selmeczi Gabriellát, de most ez következik.

Egyenruhás nőkről közölt fotósorozatot a nemzetközi nőnap alkalmából az MTI. Ebből a Bors és később a 444 is csak azt a kattintékony darabot vette át, amely határvadász katonanőket ábrázol.

Holott a sorozat több elemből áll, és ezt bármelyik hírszerkesztő látja, aki az MTI-ből kiemeli a képet. Van egy első tisztet és egy stewardesst ábrázoló páros portré, vannak apácák a fővárosi Örökimádás templomban, a Nemzeti Énekkar női kara, a Budapest Wolves Ladies amerikaifutball-csapatának tagjai, laboránsok az MTA természettudományi laboratóriumában, takarítók a Radisson Hotelből, és igen, a határvadász katonanők.

©
©
©
©

Boldog nőnapot kíván a Bors

Utóbbi képet a szerdai Bors is kitette (a sorozat többi elemének szerepeltetése nélkül) "Így kíván boldog nőnapot az MTI" címmel. A kommentárban azt firtatták, vajon a határok védelme még a Kövér László házelnök által 2015-ben kijelölt női rendeltetést is felülírja-e. Kövér annak idején azt mondta: "Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk."

Csakhogy a nőkre érzékeny lap az 5. oldalon éppen március 8-án a következő közegben szerepeltette Selmeczi Gabriellát, aki, még ha olyan is, amilyen, mégiscsak egyike azoknak a nőknek, akik megpróbálnak Magyarországon részt venni a sötét öltönyös politikában.

©

Selmeczi szexminiszterként való szerepeltetéséhez az apropót az adta, hogy megszavaztatták az olvasókat a lap honlapján, és 47 százalékuk szerint Selmeczi Deutsch Tamásnál, Balog Zoltánnál és Semjén Zsoltnál is alkalmasabb lenne arra, hogy kedvet csináljon a népességnövekedéshez.

Ami aláássa a nők megbecsülését, az nem az, hogy ők is jelentkezhetnek a határvadász századba (ha már van ilyen), hanem az, hogy pozíciójuktól, eredményeiktől, képességeiktől függetlenül állandóan olyan témákkal kapcsolják össze őket, amiket a társadalom jó része szerint amúgy sem haladhatnának meg: szex, gyerekszülés, szépségápolás, szép ruhák, főzés, mosóporreklámok stb. A sor folytatható, még ha nem is tetszőlegesen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Cigányozik a Facebookon Antall József fia és örökségének ápolója

Antall Péter, a néhai miniszterelnök szellemi örökségét ápoló tudásközpont igazgatója szerint csak a konzervatív értelmiségi mentalitás hozadéka, hogy az ember kuruc.infós tartalmat, rasszista vicceket, fenékrázós videót, szexista és homofób kommenteket oszt meg.