szerző:
hvg.hu

A 450 méteres szakadék fölé épített, átlátszó kilátóteret egy üveghídon keresztül lehet megközelíteni.

Az észak-kínai Hopej tartományban található Langja-hegy a helyszíne annak a kör alakú üvegkilátónak, ami 466 négyzetméterével összesen kétszáz embert képes fogadni, és amelyet egy 450 méteres szakadék fölé építettek.

A kilátóhoz egy üveghíd vezet, de a hegyre való feljutáshoz először egy 3 órás sétára kell felkészülni – vagy egy 40 percesre, ha az út nagyját megtesszük a felvonóval.

Korábban is próbálkoztak már üveghíddal Kínában, akkor a megnyitás előtt egy nagy kalapáccsal is teszteltették az emberekkel, hogy bebizonyítsák, biztonságos.

Átadták a félelmetes üveghidat, amit kalapáccsal püföltek meg nemrég - fotók

Átsétálhattak az első látogatók a világ leghosszabb és legmagasabban fekvő üvegpadlós függőhídján a dél-kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkban. Nagyjából háromszáz méteres mélység van alatta, de az építők azt mondják: az átkelő biztonságos.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!