szerző:
hvg.hu

A szemfüles édesszájúaknak nem is kell korán kelni, mint az aranyat lelőknek. Hiszen a cukrászdák, ahol hétfőn akár egy forint nélkül is hozzá lehet jutni macaronokhoz, szerencsére nem hajnalban nyitnak. Éljen a Macaron Nap!

Párizsban 2005-ben tartották meg először milliók kedvencének az ünnepét Jour du Macaron néven, New Yorkban egy évvel később került sor az első Macaron Day-re. Ezen a napon a cukrászdák macaron-arzenállal várták a vendégeiket, akiknek egy része ingyen is kóstolhatott a készlet erejéig. Voltak helyek, ahol féláron kínálták az apró süteményeket, míg mások ez alkalommal mutatták meg, hogy hányféle macaron is létezhet a süti-teremtésben, az egész napos bevétel egy részét pedig felajánlották valamilyen jótékonysági célra. Az utóbbi években New Yorkban a City Harvest éhezés elleni szervezet, míg Párizsban a Vaincre la Mucoviscidose szervezet kapta a támogatást. S valószínűleg így lesz ez most is.

©

Időközben másutt is a macaron ünnepnapja lett március 20. Nálunk 2012-ben rendezték meg első alkalommal, s azóta minden évben sor került rá színes-szagos-ízes felhajtással. Az idén az eredeti amerikai és francia mintára, nem lesz semmilyen csinnadratta, verseny, kiállítás, show valamely műintézményben, viszont lesz rengeteg újdonság, kínálkoznak a legnépszerűbb klasszisok jobbnál jobb cukrászdákban, és a jótékonykodás sem marad el az Autistic Art Alapítvány javára. A Zazzi és a Desszert Neked egy limitált készlet erejéig ingyen kóstoltat, a Gerbeaud pedig elvitelre féláron kínálja a macaronokat. Hogy mit csinálnak a többiek, s miért más ez a nap, mint a többi, annak itt lehet utána járni.

Nem mellesleg, elkészült az első magyarországi macaron térkép (igen, most már ilyen is van), lehet böngészni az adott honlapon.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!