szerző:
hvg.hu

Ursula azt reméli, másokat is motiválhat: mert tanulni sosem késő.

A 87 éves Ursula Shepherd 15 évesen, írástudatlanul hagyta ott az iskolát. Bár az iskolában igyekeztek neki segíteni a tanárok, leginkább mindig ugyanazt csinálta, mint a mellette ülő diáktársa – ugyanakkor "olvasott", lapozott és tette el a könyvet, mikor a többiek. Tanulmányait azért szakította félbe, mert dolgoznia kellett.

A nyugdíjas hölgy egész életében titkolta, hogy nem tud írni, így egy egyszerű nyomtatvány kitöltéséhez is segítséget kellett kérnie. Ursula most úgy döntött, véget vet annak, hogy állandóan másokra kell támaszkodnia.

A hölgy soha nem ment férjhez, számlát fizetni, de még csak szavazni sem tudott eddig. Az elmúlt évben állandóan gyakorolta az írást és az olvasást, most pedig egy tévéműsorban mutatta meg, hogy mit tud. A műsor rengeteg Twitter- és Instagram-bejegyzést szült, a kommentelők azt írják, rettentően megérintette őket az idős hölgy története, van, aki szerint pedig egyenesen ez volt a legmeghatóbb dolog, amit valaha látott. Ursula azt tervezi, hogy megtanul írni is, legalább annyira, hogy küldhessen egy levelet a bátyjának.

Ursula most egy helyi oktatási központba jár órákra. A hölgy szereplését itt tudja megtekinteni:


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!