szerző:
hvg.hu

A lányok gyakran az iskolát is kihagyják, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy tampont vagy betétet vásároljanak.

Az Egyesült Királyság szegényebb részein élő lányok zoknit, vagy összehajtogatott vécépapírt használnak a menstruáció alatt, mert nem engedhetik meg maguknak a tampon-és a betétvásárlást. Sokan egyszerűen kihagyják az iskolát azokon a napokon.

A tanárok már vásároltak a diákok számára néhány egészségügyi csomagot, de most már karitatív szervezetektől kell segítséget kérniük, mivel egyre emelkedik a hiányzók száma.

A FlowAid alapítója, Hayley Smith azt mondta a Guardiannek, hogy "az intimhigiéniás termékek ára meglehetősen magas – egyes lányok és azok családjai pedig nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust. A termékek használatának hiánya viszont iskolai hiányzáshoz és egészségügyi problémákhoz vezethet. Ez elfogadhatatlan a 21. században."

Az iskolák jelenleg több karitatív szervezettel is dolgoznak a problémán. Egyelőre az tűnik a legoptimálisabb megoldásnak, ha adományozási pontokat hoznak létre.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!