Pálmai Erika
Pálmai Erika

Szokatlanul jó idővel és többek között eperfagyi alatt megbújó mangalicatepertő-krémmel, valamint tárkonnyal és citromnáddal megbolondított mangalicapáslival (ami itt csíkokra vágott szalontüdő és mangalicanyelv tejfölhabbal a tetején) nyitott az idei Gourmet fesztivál.

A hazai fine dining, vagy egyszerűen csak nívós éttermek immár hagyományos tavaszi seregszemléjének idei témája a mangalica és az eper, ennek megfelelően árasztották el a gyümölcsös, mangalicás kreációk a menüket.

Idén a határok is kinyílnak és a fesztivál vendége lesz, sőt főzőbemutatót is tart Lengyelország első Michelin-csillagos éttermének séfje, Wojciech Amaro. Szintén főzni fog a szlovén Ana Ros, akit nemrég a világ legjobb női séfjének választottak.

A fellépők között van Ausztria egyik legjobb étterme, a Taubenkobel is. A legjobb szlovák étteremnek tartott Fouzoo pedig marhahússal és libamájjal töltött japán tradicionális gyozagombóccal készül. Az idén feltűnően megnőtt az egységnyi területen felépített pizzakemencék száma is.

©
©
©
©