szerző:
hvg.hu

A szobor alkotója szerint javítható az emlékmű.

Hofi Géza szobrának a letört fejrészét most épp az alkotó, Stremeny Géza őrzi, aki szerint két lehetőség is van az emlékműben esett kár javítására: vagy a helyszínen hegesztik meg, vagy az egészet elszállítják. A szobrász a Borsnak azt mondta, a javíttatást a Budapest Galéria vállalta magára. Szerinte „a szobor rendbe fog jönni, már csak idő és pénz kérdése”.

A közelben lévő Komédiás Kávéházból tettek bejelentést a napokban, hogy egyik éjjel leesett a szobor feje. A rongálót keresik, egyelőre ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Tanú nem jelentkezett, így a Bors szerint az egyedüli remény egy apró kamera lehet, ami a Budapesti Operettszínáz bejáratánál van, és pont rálát a kérdéses szoborra, s feltehetően a rongálást is rögzítette.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!