szerző:
hvg.hu

Míg más hallgatók 50-60 oldalt is teleírnak, hogy kifejtsék gondolataikat a választott témájukban, Obasi Shaw inkább elrappelte azt.

A férfi a Harvard történetének első hallgatója, aki egy rapalbumot nyújtott be diplomamunkaként az angol tanszéknek. A "Liminal Minds" A- jegyet kapott, azaz Shaw jövő héten kitüntetéssel diplomázhat.

"Soha nem gondoltam volna, hogy a Harvard elfogadja" – mondta a 20 éves Shaw, majd hozzáfűzte, hogy álmodni sem mert róla, hogy a bírálók tiszteletben tartják a rapet, mint a művészet egyik formáját.

Shaw a 10 számos albumot arra a tematikára építette fel, hogy mit jelent Amerikában feketének lenni. Minden dal más-más személy szemszögéből szólal meg, erre Geoffrey Chaucer Canterbury mesék című történetgyűjteménye inspirálta, de James Baldwin munkáira is támaszkodott, mivel az író a rendőri erőszakkal és a rabszolgasággal is foglalkozott.

A szakdolgozati konzulense szerint Shaw egy nagyon komoly művész, és fantasztikus munkát végzett, mivel az album egyszerre nyerte el mind az angol tanszék, mind a rapet szeretők tetszését – írja a NYPost.

A srácot itt lehet megnézni a színpadon:


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!