szerző:
hvg.hu

A legendás, 91 éves természetfilmes egy új interjúban arról is beszélt, hogy mi az a dolog, amit leginkább megbánt az életében.

Sir David Attenborough a népszerű dokumentumfilmessel, Louis Theroux-val beszélgetett karrierjéről a Radio Times számára készített interjúban, ahol elmondta, hihetetlenül szerencsésnek tartja magát, amikor visszagondol az életére, de egy hatalmas bánata van: a munka miatt sokat volt távol gyermekeitől, Roberttől és Susantől.

"Ha van egy hat- vagy nyolcéves gyereked, és kihagysz három hónapot az életükből, az pótolhatatlan. Azt elmulasztottad" – mondta a 91 éves tévés.

Attenborough arról is beszélt, hogy a világot legjobban fenyegető dolognak a túlnépesedést tartja. "Ebben gyökeredzik a legtöbb problémánk. Miért jön annyi ember most Európába? Részben politikai problémák miatt, de amiatt is, mert az élet arrafelé nagyon, nagyon nehéz. A föld nem terem elég élelmet a számukra."

A természetfilmes tavaly készítette el az óriási sikerű Bolygónk, a Föld folytatását a BBC-nek:

David Attenborough új természetfilmje gyönyörűbb, mint valaha - videó

A Bolygónk, a Föld folytatása 10 évvel az ikonikus BBC-sorozat után érkezik, és az előzetes alapján most sem fogták vissza magukat a lélegzetelállító képekkel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!