szerző:
hvg.hu

A bromance még mindig tart: Kanada miniszterelnökénél járt az amerikai exelnök, az éttermi találkozóról pedig már most örökzöldnek tekinthető fotók is készültek.

Donald Trump és a szélsőségek felé nyitó Európa korában sokak számára jelentősen felértékelődtek a világ olyan – egykori és jelenlegi – vezetői, akiket a demokrácia védelmezőinek könyveltek el.

Justin Trudeau és Barack Obama ráadásul a médiához is egészen másképp viszonyulnak, mint az USA jelenlegi elnöke, így az interneten külön mitológia alakult ki kettejük viszonya köré. Nem csoda, hogy arra is óriási erővel pörgött rá a Twitter, hogy kettejük legutóbbi közös ebédjéről több fotó is megjelent.

Justin Trudeau on Twitter

How do we get young leaders to take action in their communities? Thanks @BarackObama for your visit & insights tonight in my hometown.

Többen persze egyből randinak titulálták a találkozót, és sokan mindent megtettek volna, hogy bármilyen formában a helyszínen legyenek.

James West on Twitter

@bendreyfuss @JustinTrudeau @BarackObama I am this little piggy.

A legtöbben nyilván Emmanuel Macront hiányolták a képről, de akadt, aki egy másik közkedvelt személy féltékenysége miatt aggódott.

Maggie Jordan: on Twitter

@JustinTrudeau @BarackObama ^ 'Memories, light the corners of my mind Misty water-colored memories, of the way we were'

Obama egyébként azért járt a városban, hogy a Montreali Kereskedelmi Bizottság előtt tartson beszédet, amelyben kiemelt helyet kapott a klímaváltozás is, és természetesen elmondott, nagyon csalódott a jelenlegi amerikai vezetés legutóbbi döntéseivel kapcsolatban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!