szerző:
MT Zrt.

Mintegy száz program közül válogathatnak a látogatók a jövő pénteken kezdődő Pápai Játékfesztiválon.

Három helyszínen 20 koncerttel várják az érdeklődőket a péntektől vasárnapig tartó 27. Pápai Játékfesztiválon. A Várkert játékvárossá változik a fesztivál napjaiban, ahol több száz készség- és képességfejlesztő játék, kézműveskuckó és játszópark, valamint baba- és gyermeksziget várja a gyermekeket. A fesztivál újdonsága, hogy a Fő téren felállított medencében vízi játékokban próbálhatják ki ügyességüket a játékos kedvűek.

A szervező elmondta azt is, hogy látható és kipróbálható lesz a Tintaló Társulás automata bábcirkusza, amely a cirkusz világát, kulisszatitkait mutatja be, este pedig az LGT Emlékzenekar lép színpadra. Az Erzsébet ligetben a helyi amatőr könnyűzenei együttesek mutatkoznak be a közönségnek a fesztivál nyitónapján.

A Várkertben fából és boroshordóból készített fajátékok várják az érdeklődőket, ahol a játékok segítségével megismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal, és több mint 200 játék közül is választhatnak. A várkerti színpadon szombaton Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar játszik, valamint meghallgathatják Csernik Szende székely mesemondó meséjét is az érdeklődők és a bemutatkoznak a határon túlról érkező táncegyüttesek is. Vasárnap mások mellett fellép a budapesti Cakkumpakli színház, a társulat a Furfangos mese című előadást viszi színre óriásbábokkal, élőzene kíséretében.

Mindkét napon kézműves foglalkozások és kirakodóvásár várja a látogatókat, és népi ételeket-italokat is lehet majd kóstolni. Az Erzsébet ligetben motorostalálkozó lesz, valamint veteránautós és -motoros felvonulás, ügyességi bemutató is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!