szerző:
hvg.hu

A Budapesti Fesztiválzenekar szabadtéri rendezvényére a belépés díjtalan.

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar két éve indította útjára TérTáncKoncert elnevezésű kezdeményezését, amely nemcsak a muzsikáról és a közös táncról, hanem az egymás iránt érzett felelősségről, toleranciáról és tiszteletről is szól.

A program legfontosabb szereplői azok a hátrányos helyzetű gyerekek, akik a Fesztiválzenekar játékára évről évre együtt táncolnak a budapesti Hősök terén, ahol egy napra ők is valódi hősökké válhatnak. Közösen dolgoznak egy célért hónapokon át, aminek az eredményét már valódi kreatív közösségként élvezhetik - írja a Fesztiválzenekar a rendezvény beharangozójában. (Mint Fischer Iván a hvg.hu-nak elmondta, roma és nem roma diákok táncolnak majd együtt a toleranciakoncerten.)

A program - Leonard Bernstein: Szimfonikus táncok a West Side Storyból - ma délután 6 órakor kezdődik a budapesti Hősök terén. A belépés díjtalan.

Az esemény szervezéséről beszélt a hvg.hu-nak Fischer Iván ebben az interjúban:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!