szerző:
hvg.hu

Mindketten megsérültek egy balesetben, amiről videó is készült. A fiú azt hitte, az apukája a mennybe megy.

Apja és fia a délkelet-kínai Csianghszi tartomány felé haladtak robogójukkal, amikor az út szélére sodródtak, és mindketten leestek a járműről.
Az eset következményeit egy járókelő vette videóra, amit később fel is töltött az internetre. A klipben látható, hogy a gyermek véres arccal ül a járdán, az apja pedig mozdulatlanul fekszik a robogó mellett.
Miután a mentősök a helyszínre érkeztek, a fiú felé vették az irányt, de a fiatal azt kiabálta, hogy "az apámat mentsétek először". Később a kórházban készítettek vele interjút, amiben azt mondta, úgy hitte, hogy az apja a mennybe megy, mivel nem mozdult. "Szeretem őt" – magyarázta bátor tettét.
A büszke apa azt mondta, hallotta, amikor fia szólt a mentősöknek. "Annyira meghatódtam. Soha nem gondoltam, hogy a kisfiam bátrabb, mint én." A balesetet mindketten megúszták kisebb zúzódásokkal, karcolásokkal – írja a South China Morning Post, a linkre kattintva a videót is megnézheti.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!