szerző:
MTI

A kölni állatkertben született borjúnak a köldöke gyulladhatott be.

Az állatkert közleménye szerint a kölyök vasárnap váratlanul rosszul lett, hasmenést kapott, egyre gyengült, valószínű, hogy köldökgyulladás okozta a bajt. 

"A döntés nagy fájdalmat okozott, de nem volt mit tenni, a kiselefántot el kellett altatni" – közölte az intézmény szóvivője.

A még név nélküli kisborjú nem sokkal világra jötte után gyengének, betegesnek tűnt, nem mutatta, hogy kötődne az anyjához, aztán a javulás jeleit látták rajta.

"Már rendszeresen ivott, sokkal jobb színben volt. Annál jobban megdöbbentünk, amikor újra rosszul lett" – tette hozzá a szóvivő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!