szerző:
hvg.hu

A korai napszakban elküldött állásjelentkezések mutatnak a legjobban a cégeknél, a hívásokat viszont máskorra időzítsük.

Álláskereséskor rengeteg mindent figyelembe kell venni, ennek a sok mindennek pedig tökéletesnek kell lennie, hogy megkapjuk a munkát. Fontos, hogy legyen egy lenyűgöző önéletrajzunk és egy ütős motivációs levelünk (az ajánlások pedig csak a habot jelentik a tortán). Ugyanakkor érdemes odafigyelni arra is, mikor küldjük el a jelentkezést.

Minden munkaerő-felvevő saját rendszer alapján futja végig a beérkezett jelentkezéseket, és szabja meg a határidőket. Lehetséges viszont, hogy figyelembe veszik, mikor érkezett be a jelentkező mailje. A reggeli órákban (kb. 6-9-ig) küldött levelek a jelentkezőről elárulják, hogy lelkes koránkelő típus, mely egyes felvevőket lenyűgözhet.

Vegyük figyelembe azonban az emberek munkarendjét, a workflow-t is, ha úgy döntünk, megejtünk egy emlékeztető telefont. Időzítsük a hívást munkaidőre, egy stresszmentesebb napra (ilyen a kedd vagy a szerda) és tervezzük el, mit fogunk mondani.

(forrás: popsugar.com)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!