szerző:
hvg.hu

Egy dél-amerikai nagymama Facebook-sikert aratott kreatív jelmezeivel.

A Tia sol (Napos nagynéni) Facebook-oldal egy Brazíliában élő idős hölgy, Solange profilja. Az még önmagában nem különleges, hogy egy idős embernek közösségi oldala van. Solange viszont arra használja a felületet, hogy megossza rajta legfrissebb jelmezes fotóit.

A Buzzfeednek elárulta, mindez egy fogadással kezdődött: „Egyik barátom azt mondta, úgysem merném ezt bevállalni. Így választottam egy karaktert, majd szó nélkül felvettem a jelmezt, elkészült a fénykép, melyet kiposztoltam Facebookra.”

Solange először – a fent leírtakkor – a Szilveszter és Csőrike kalandjai rajzfilm egyik karakterének, Nagyinak öltözött. „Nem hittem volna, hogy még cosplayekre is elmegyek” – viccelődött. Kezdetekkor csak cosplayer lányát kísérte el, de három éve maga is belevágott. Lakóvárosában, Manausban az összes ilyen eseményre ellátogat, viszont kevésszer utazik máshova, hiszen az utazás költségei magasak.

Kedvenc jelmezei közé a Yubaba (Cihiro szellemországban) és Muriel (Bátor a gyáva kutya) tartoznak. Elmondta, nem gondolta volna, hogy beilleszkedik a fiatalok közé, de ezeken az eseményeken rengeteg barátot szerzett. Szerinte ezek a rendezvények olyanok, ahol az ember megfeledkezhet a problémáiról és szórakozhat.

A jelmezeit ő maga állítja össze, a hozzávalókat és a kellékeket online rendeli meg. Rengeteg követője imádja barátságos természetét és kreativitását, sőt néhányan azt is kérik, fogadja őket örökbe, melyre Solange frappánsan csak annyit ír: „Adotada :*” („Adoptálva”). Reméli, arra használhatja népszerűségét, hogy pozitív üzenetet terjesszen: „szeressünk, szórakozzunk és élvezzük az életet, mert nem tudni, mennyi van még hátra belőle”. Ha lejárt az ideje, szeretne úgy búcsúzni, hogy mindent megtett, amit meg akart.

Legközelebbi cosplayes eseménye decemberben lesz, melyre most végzi az utolsó simításokat. Akkor a Juju nagyi (Jorel's Brother, brazil animációs sorozat egyik karaktere) bőrébe bújik majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!