szerző:
hvg.hu

A felhasználó azonnal úszóvá válhat, ha letölti ezt az alkalmazást, és készít magáról egy önarcképet. A Snapchat filtereihez hasonló, komolyságot mellőző újítás már letölthető.

A selFINA alkalmazás célja, hogy a szurkolók még jobban szórakozzanak a vizes világbajnokság alatt. Az Erzsébet téren található interaktív visszaszámláló órához fejlesztették ki, viszont anélkül is működik selfie-készítő lehetősége. A kiterjesztett valóság funkcióval virtuálisan járhatók körbe a 2017-es világbajnokság helyszínei, illetve Budapest legszebb látványosságait.

A selFINA fejlesztője az a Senso-Média Zrt., amely korábban Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc kedvenc csapatai, a felcsúti Puskás Akadémia és a Videoton számára készített mobilapplikációkat – írja a 24.hu. Az Andoridról és iOS-ről is letölthető app nem aratott közönségsikert. A Play áruházban kommentelők elégedetlenek, csak úgy záporoznak az egy csillagos értékelések.

Többen arra panaszkodnak, hogy semmi hasznos információt nem nyújt, hiányolják az eredménytáblákat, a versenybeosztást, tájékoztatást, aktuális híreket. Egy felhasználó „egy nevetséges semminek” bélyegzi az appot, majd kitér arra is, hogy ezért a fejlesztők 25 milliót kaptak. Nemcsak ő sokallja a beleölt pénzt, mások szerint is ennyiért lehetett volna színvonalasabb alkalmazást is készíteni.

Egyébként sokaknál nem is működik a fő funkció sem: nem igazítja az arcot a filterhez, nem illeszkednek a figurák, sőt gyakran összeomlik és kilép. Van, aki megjegyzi, hogy akik nem mennek fel Pestre, azok csupán az app fényképezős részét tudják használni. Vannak ugyan 3-5 csillagos reakciók is, akiknek bejön az alkalmazás, de a túlnyomó többség a hárombetűs sz*r jelzőt használják.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!