szerző:
hvg.hu

A neves Travel + Leisure utazási magazin rangsorolta a népszerű úti célokat, melyek közül egy mexikói város került ki győztesen. A 2017-es év legjobbját az olvasók véleményei alapján választották meg.

San Miguel de Allende a világ top városa és az utazók kedvenc állomása a Travel + Leisure friss rangsora szerint. Éves listájukjat az olvasók véleménye alapján állították össze. A városokat a látnivalók, a kultúra, a gasztronómia, a vendégszeretet, a vásárlási helyek és egy teljes élmény alapján sorolták be.

Történelmével és rengeteg zöld területével San Miguel de Allende gyönyörű látvány. Központi főtere, az El Jardín, vagyis A Kert nevet viseli, Sanctuary of Atotonilco (Antotolnico szentélye) pedig az UNESCO világörökségének része a várossal együtt. Utcáit sok helyen a magasba aggatott színes zászlók díszítik.

Mexikó egyébként egyre inkább kúszik felfele az utazók kedvenc országai között: legutóbb két másik városát (Tijuanat és Puerto Escondidot) a New York Times is belevette az ez évi top úti célokat soroló listájába. Sőt, a Travel + Leisure listájának 6. helyezettje is egy másik mexikói város, Oaxacana.

San Miguel „a macskaköves utcák, zöldellő kertek, eklektikus sarki üzletek mesés keveréke piacokkal, történelmi templomokkal” – írja a This is Insider. Utazási bloggerek házbérlést javasolnak azoknak, akik szeretnék megtapasztalni a város valódi miliőjét. Egy városi séta része lehet egy látogatás a forgalmas főtéren, vagy a több mint 300 éves Parroquia de San Miguel Arcangel templomnál, majd egy autentikus mexikói vacsora.

Novembertől áprilisig érdemes San Miguelbe látogatni – a USA Today szerint ilyenkor minimális eső esik. A legjobb pedig, ha repülővel landolunk a Del Bajío Reptéren, ahonnan 90 perc transzferrel eljutni a városba.

A Travel + Leisure listájának dobogósai lettek még a dél-kaliforniai Charleston és a thaiföldi Chiang Mai. A top 10-be került még – sorrendben – Kyoto (Japán), Firenze (Olaszország), a fent említett Oaxacana (Mexikó), Hoi An (Vietnam), Fokváros (Dél-Afrika), Unbud (Indonézia) és Luang Parabang (Laosz).

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!