szerző:
hvg.hu

Több nagy-britanniai McDonald’sban, a KFC-ben és a Burger Kingben székletből származó baktériumokat találtak a jégben.

A BBC fogyasztóvédelmi műsora, a Watchdog a jelek szerint kitartóan keresi az undorító dolgokat a kávézóláncoknál és a gyorséttermekben. Múlt hónapban többek között a Starbucks és a Costa Coffee jegeskávéiban találtak székletből származó baktériumokat, de úgy néz ki, a gyorséttermek is elbuktak a teszten. A McDonald’sban, a KFC-ben és a Burger Kingben felszolgált jégben is találtak coliform baktériumokat Nagy-Britanniában.

Mivel ezek a baktériumok betegséget okozó patogének jelenlétét jelzik, nem igazán mondható egészségesnek a fogyasztásuk, és egyáltalán nem lehetnének a jégben.

A gyorséttermek szóvivői mind hangsúlyozták, hogy nagyon komolyan veszik a higiéniát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!