szerző:
hvg.hu

A sláger szerzői felháborodtak, mivel daluk új verziója szavazásra buzdít.

Tiltakozik Luis Fonsi és Daddy Yankee, miután Despacito című számukat politikai célokra használták fel Venezuelában. A szavazásra buzdító feldolgozást Nicolas Maduro elnök dobta be egy vasárnapi műsorban, ezzel próbálta promotálni az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztását.

Luis Fonsi és Daddy Yankee felháborodásuknak adtak hangot a közösségi média különböző felületein – írja a BBC.

Fonsi a Twitteren azt írta, "senki nem kérdezett meg, vagy kért tőlem engedélyt, hogy a Despacito szövegét politikai célból írják át, főleg nem egy olyan siralmas szituációban, mint ami most zajlik az általam annyira szeretett Venezuelában. A zeném nem arra való, hogy propagandának használják, vagy hogy megpróbálják vele manipulálni egy olyan nép akaratát, ami kiáll a szabadságáért."

Daddy Yankee az Instagramon posztolta Maduro képét egy piros X-szel áthúzva.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!