szerző:
hvg.hu

Egy fura keresővel megtudhatjuk, melyek a jelenlegi szakmánk ellentettjei.

Minden álláshoz másfajta képességek kellenek. Van, amihez inkább fizikailag – testi erő, gyors mozgás, állóképesség –, másokhoz inkább agyban – számolás, programozási ismeretek, fizika – kell topon lenni. Ezek együttese határozza meg egy munka milyenségét.

Sokszor tapasztalható a kiégés jelensége, melynek egyik megoldása lehet a munkaterület-váltás. Ennek drasztikus változata, ha a jelenlegi állástól gyökeresen eltérő területet célozzuk meg.

Egy kereső most az amerikai Munkaügyi Minisztérium adatait használva dobja ki, melyik az egyes munkák poláris ellentettje. Angolul kell beírni a keresett munkát, majd a legördülőből kiválasztani azt. Ezután a program kidobja, mely képességeket használja egy adott területen dolgozó a leginkább és a legkevésbé. Majd a jobb oszlopban látható, melyik munka a teljes ellentéte a keresettnek.

Amellett, hogy érdekes időtöltés, bepillantást enged abba, milyen képességeiket használják az emberek az egyes szektorokban.

Vannak olyanok, melyek mind a magas, mind az alacsony jövedelmű állásoknál előnyösek: például befolyásolás és az eladás (ez a sales-eseknek és a pincéreknek is fontos készségük kell, hogy legyen).

Próbálja ki a keresőt itt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!