szerző:
MTI

Nem akárki vitte magával a Déli-sarkra. Sajnos már nem ehető.

A Déli-sark örökségét felügyelő Antarctic Heritage Trust (AHT) által 2017. augusztus 12-én közreadott, keltezetlen képeken egy feltehetően 1911-ből származó gyümölcskenyér látható az új-zélandi Christchurchben levő Canterbury Múzeumban.

Az eredeti papírcsomagolásában, fémdobozban tárolt süteményt a Huntley and Palmers hajdani brit cég gyártotta, és Robert Falcon Scott brit felfedező 1912-ben tragikusan végződött déli-sarki expedíciójának egyik helyszínén, a kelet-antarktiszi Viktória-földön, az Adare-foknál 1899-ben épült kunyhóban bukkantak rá korábban. A múzeum Facebook-oldalán azt írják, sajnos nem már nem ehető.

©
©

A múzeum 2017 júliusában készült el az Adare-foknál talált közel 1500 használati tárgy restaurálásával. 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!