szerző:
hvg.hu

Átverekedte magát a dugón, leért a Balatonra, de nincs strandidő? Szokatlan programokat ajánlunk a hétvégére.

Különleges rendezvénynek ad otthon a hétvégén a balatonudvari strand. Itt rendezik a nemzetközi anyósfesztivált és főzőversenyt. Az idén már 13. alkalommal megtartott rendezvény programjai között találhatunk anyóshétpróbát és anyósszépségversenyt is, de lesz apóskupa és unokakupa is, ezenkívül határon túli magyar fellépők emelik az esemény színvonalát.

Az augusztus 20-a előtti hétvégén Balatonszárszó is Kárpát-medencei léptékű fesztivált szervezett. A központi strandon virtusvetélkedőt tartanak, olyan sportágakkal, mint a traktorhúzás, légpuskás lövészet bukóalakra, kézigránát célbadobás vagy emberalakra késhajítás. Az ebédszünetben honvédelmi szellemi totóval kedveskednek a résztvevőknek. 17 óráig még el lehet kapni a női söröshordó gurítást és a női bevásárlótáskacipelés számokat is.

Ha ön tart az alacsonyan repülő kóbor kézigránátoktól, netán nem híve a szexista sportágaknak, Bakonynánán gombócfesztiválon vehet részt, Városlődön rozmaringfesztiválon, nem beszélve a számtalan borfesztiválról. Igalon pedig a 3. nemzetközi huszártalálkozó fess katonái között vegyülhet el. Sőt, bónuszként a település gyógyfürdője az esemény alkalmából egész éjjel nyitva tart.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.