szerző:
hvg.hu

Elképesztő történet.

Az 58 éves férfit érzéstelenítés nélkül műtötték, egy csövet először légcső helyett a nyelőcsövébe operáltak, a kórház igyekezett eltitkolni az esetet. az orvosra nyomást gyakoroltak, aki jelentette az ügyet a hatóságoknak - írja a Magyar Nemzet egy norvég regionális lapra hivatkozva. Az eset még 2013-ban történt – az is az abszurd történet része, hogy az ügy kivizsgálása is évekig tartott a Norvég Egészségügyi Hatóságnak.

Az akkor 15 éves Alexander Kral 2013. december 16-án az iskolából hazatérve megdöbbenten vette észre, hogy édesapja, az 58 éves Gabriel Kral súlyos sérüléssel fekszik a padlón. A fiú egyből tárcsázta a mentőket és Gabriel Kralt kórházba szállították. A tromsöi Észak-Norvég Egyetemi Klinika (UNN) orvosai viszont Gabriel Kral kórházba érkezését követően nem sokkal azt közölték az aggódó családtagokkal, hogy a férfit már nem tudták megmenteni, olyan súlyosak voltak a sérülései. A Norvég Egészségügyi Hatóság most befejezett jelentéséből azonban kiderült, hogy Gabriel Kral a kórházba érkezése után még több mint egy órát életben volt és sorozatos, súlyos szakmai hibák vezethettek a halálához.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!