szerző:
hvg.hu

Sokan idő előtt nyugdíjba mennek, hogy még simán átköltözhessenek Spanyolországba vagy Franciaországba.

A szabad mozgás nehezítésétől tartva egyre több brit állampolgár vonul idő előtt nyugdíjba, és igyekszik letelepedni Európában. A tavalyi Brexit-népszavazás óta 20-25 százalékkal megnőtt a forgalma azoknak a cégeknek, amelyek a kontinensre való költözésben segítenek a briteknek. A brit nyugdíjasok Spanyolországot, Franciaországot vagy Portugáliát választják az új hazájuknak.

Sokan még abban reménykednek, hogy születik egy megállapodás, amely a Brexittől függetlenül lehetővé teszi a briteknek, hogy külföldön élvezzék a nyugdíjas éveiket.

Néhány pénzügyi tanácsadó mindenesetre arra figyelmezteti az Európában nyugdíjba vonulni kívánó briteket, hogy várják meg a Brexit-tárgyalások végét, hogy világosak legyenek a nyugdíjak átutalásának és az egészségügyi ellátásnak a szabályai.

Becslések szerint jelenleg 300 ezer brit állampolgár és Spanyolországban, 40 százalékuk 65 év feletti. Franciaországban csaknem 150 ezer brit él, 20 százalékuk szintén nyugdíjas korú.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!