szerző:
hvg.hu

A Nirvana legnagyobb slágerének klipje jó befektetés volt: kevesebb mint 50,000 dollárból készült és az örökkésvalóságba katapultálta a zenekart

A felvétel Kaliforniában, Culver City-ben, a GMT Studiosban zajlott.

Az emlékezetes klipben, melyben a zenekar játszik, a leláton statisztaként igazi Nirvana-rajongók ültek. A klip a rendező Samuel Bayer első munkája volt. Az inspirációt két kultmozi, a Jonathan Kaplan-féle Túl a csúcson, és a Ramones Rock 'n' Roll High School című mozija adta.

A videó 25 évvel ezelőtt, 1992-ben két díjat is nyert az MTV Video Music Awardson - a legjobb új előadó, a legjobb alternatív zenekar - 2000-ben pedig a Guinness World Records minden idők legtöbbet játszott Music Television-klipjévé minősítette.

"A legjobb koncert, amit csak el tudsz képzelni" - ezt David Fricke, a Rolling Stone újságírója írta a videóról, melyet e pillanatig több mint 578 millióan láttak a Youtube-on.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!