szerző:
hvg.hu

Online fórumokon panaszkodnak a rasszisták, akiknél afrikai ősöket találtak. Aztán megmagyarázták, hogy az egész csak zsidó trükk.

Több millió hozzászólást olvasott át két szociológus a legnagyobb neonáci fórumokon, hogy kiderítsék, hány rasszista jelentkezett genetikai tesztekre - írta meg a Business Insider. Az eredmény talán még őket is meglepte: nagyjából 150 ember próbálta bebizonyíttatni, hogy tisztán fehér származású, kétharmaduknak pedig ez nem sikerült.

A vizsgálódást még 2013-ban kezdték el, amikor a fehér felsőbbrendűséget hirdető Craig Cobb egy élő tévéadásban akarta megmutatni, hogy ő genetikailag mennyire tiszta, csakhogy kiderült, hogy 14 százalékban szubszaharai felmenőkkel rendelkezik. Utána azt mondta, hogy ez csak statisztikai zaj.

A legtöbben szintén ehhez hasonlóan gondolkoznak, megpróbálják elutasítani az egész vizsgálatot. A közösségük segít nekik a tagadásban: gyorsan eljutottak oda, hogy a tesztek szerintük csak a zsidó összeesküvés eredményei. Arra egyébként a szakemberek is figyelmeztetnek mindenkit, aki genetikai vizsgálatra jelentkezne, hogy valóban nem 100 százalékig megbízhatóak az ilyen tesztek, de emögött a globális összeesküvés helyett inkább tudományos okokat kellene keresni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!