szerző:
hvg.hu

Négy évtizeddel ezelőtt lépett fel először klasszikus felállásában az angol újhullámos zenekar.

A Police eredetileg trióként indult 1977 januárjában – Sting basszusgitározott és énekelt, Henri Padovani gitározott, Stewart Copeland dobolt.

A dolgok akkor változtak meg, amikor 1977 júniusában bekerült az együttesbe Andy Summers, aki korábban prog-, és art-rock zenekarokban játszott (többek közt a Soft Machine-ben), s akivel Sting és Copeland a Strontium 90 nevű rövid életű projektben zenélt együtt nem sokkal korábban.

Summers augusztus elején ultimátumot intézett a zenekar tagjaihoz, azzal, hogy tegyék ki Padovanit az együttesből. Így is történt. 1977. augusztus 18-án már trió felállásban zenéltek Birminghamben.

A többi meg történelem.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!