szerző:
hvg.hu/MTI

Az ausztrál idegenforgalmi hivatal a közönség segítségét kérte a névadáshoz. A fehér koala nem albínó. Fehér bundája miatt a vadonban valószínűleg kevés esélye lenne a túlélésre, mert természetes ellenségei könnyen észrevennék.

©

A fehér koalabébi még januárban jött világra az északkeleti Queensland államban található Australia Zooban, amit a legendás krokodilvadász, Steve Irwin alapított. Bár az állatkert Facebook-oldalán már korábban közzétettek fotót a kis koaláról, a nagyközönségnek csak kedden mutatták be.

A Sunshine-parti állatkert állatkórházának igazgatója, Rosie Booth hangsúlyozta, hogy nem albínó, tehát pigmenthiányos állatról van szó, hanem egy olyan genetikai sajátosságról, amelyet valószínűleg anyjától, Tiától örökölt a kis koala. A kölyök barna szeme és orra is megerősíti, hogy nem pigmenthiányos egyedről van szó. A fehér bunda ugyanakkor még az albínó példányoknál is ritkább a koalák körében.

A koalák bundájának színe amúgy sem egységes, a világosszürkétől a barnáig terjed a földrajzi elhelyezkedéstől függően, sőt a bunda vastagsága is különbözik az északi és a déli régiókban.

Deborah Tabart, az Ausztrál Koala Alapítvány elnök-vezérigazgatója reméli, hogy a különleges állat a nagyközönség kedvence lesz, és segít felhívni a figyelmet a fajmegőrzés fontosságára.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!