szerző:
hvg.hu

Josh Home nem tűrheti a közönségben a rasszistákat, a homofóbokat és a nőgyűlölőket.

Josh Homme a New Musical Expressnek adott címlapinterjúban beszélt arról, hogyan "zaklatja a zaklatókat" a Queens Of The Stone Age koncertjein, reménykedve, hogy ezzel "lenyesegeti közönsége rasszista, homofób és nőgyülölő részét". A zenész nem kevésszer került a hírekbe azzal, hogy koncertjein megtalálta a közönség azon tagjait, akik zaklattak másokat.

"Egy alkalommal Hollandiában, azt hiszem, hogy a Lowlands fesztiválon, azt láttam, hogy az első sorban egy férfi arcon vág egy nőt. Egész életemben gyűlöltem azt látni, hogy valakit zaklatnak, de az ilyen esetekben az történik, hogy te zaklatod a zaklatót", mesélte Homme, akinek a zenekara egyébként nem rég adta ki Villains című új nagylemezét. "Sokszor történt már ez velem pályafutásom során – én vagyok az, akinél a mikrofon van, így néha úgy tűnik, mintha én zaklatnék másokat – és ilyenkor ez is van tulajdonképpen."

Homme nyitott egyéniségek csoportjának gondolja QOTSA közönségét. Azt mondja, persze némi iróniával, hogy tulajdonképpen a pop-irányból érkező Mark Ronsont is azért választotta producernek az új lemezhez, hogy "elüldözze az embereket", de legalábbis, hogy zavarba ejtse azokat, akik a jól megszokott dolgokat várják el tőlük.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!