szerző:
MTI

Rebel Wilson szerint két jelentős filmnek is búcsút kellett mondania, miután megjelent róla összesen nyolc olyan cikk, amelyek rossz hírét keltették.

Rebel Wilson ausztrál színésznőnek 4,6 millió ausztrál dollár (917 millió forint) kártérítést ítélt meg egy ausztrál bíróság attól a médiacsoporttól, amelynek magazinjai rossz hírbe keverték a komikát.

Victoria állam legfelsőbb bírósága szerdán hirdetett ítéletet az ügyben. A Bauer Mediának 650 ezer ausztrál dollár általános kártérítést, és további, több mint 3,9 millió ausztrál dollár speciális kártérítést kell fizetnie a színésznőnek. Utóbbi az Ausztráliában tárgyalt becsületsértési ügyek esetében rekordot jelent.

Idén júniusban egy hatfős esküdtbíróság egyetértett abban, hogy a Bauer Mediához tartozó lapokban, egyebek mellett az Australian Women's Weekly-ben és az OK Magazine-ban 2015-ben megjelent nyolc cikk rossz hírbe keverte a színésznőt azokkal az állításokkal, amelyek szerint Wilson hazudott az igazi nevéről, a koráról és a gyermekéveiről, hogy érvényesülni tudjon Hollywoodban.

Az akkori tárgyaláson a 37 éves színésznő elmondta, hogy a cikkek megjelenése után két jelentős produkciónak (Trollok, Kung Fu Panda 3) is búcsút kellett mondania.

A szerdai ítélethirdetéskor John Dixon bíró felidézte, hogy a lapokban közölt állításokat olyan forrásra alapozták, aki pénzt kért az információkért, a neve elhallgatását kérte és önös érdekek vezérelték. Hozzátette: a Bauer Media profitszerzés céljából "napokig kiemelten foglalkozott a témával", tudván, hogy azt világszerte fel fogják kapni a lapok és portálok, aminek eredményeként Wilson számos filmszereptől elesett.

Wilson nem volt jelen a kártérítés összegének kihirdetésekor. A komika Melanie Elizabeth Bownds néven született, de később nevet változtatott. A jogi diplomával rendelkező színésznő eredetileg 5,9 millió ausztrál dollár kártérítést követelt és azt mondta, hogy az összegből jótékonysági szervezeteket, továbbá az ausztrál filmipart és a fiatal színészeket támogatná.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!